Cod roșu de furtuni și inundații în Italia: trei oameni au murit. Cod roșu de vânt în insula franceză Corsica

29 octombrie 2018, 19:44

În cel puțin 6 regiuni din Italia s-au format viituri care au distrus tot ce au întâlnit în cale. Vântul a culcat la pământ zeci de copaci, iar liniile de înaltă tensiune au fost grav avariate.

Trei oameni au murit striviți de copacii doborâți de vântul puternic. Doi se aflau în mașină, în apropiere de Roma, când un arbore a căzut peste ei. Iar al treilea decedat este un tânăr strivit de un copac, în plină stradă, în regiunea Napoli.

La Roma, traficul a fost dat peste cap. Din cauza apei care a pătruns în subteran, se circulă cu dificultate și cu metroul, mai ales pe liniile care fac legătura cu suburbiile capitalei.

Iar Veneţia se pregăteşte pentru cele mai grave inundaţii de după 1979. Înălţimea valurilor ar urma să ajungă până la 160 de centimetri, ceea ce ar urma să ducă la inundarea a 77% din centrul istoric al Veneţiei. Turiștii din Piaţa San Marco au fost evacuați.

Școlile au fost închise în mai multe zone, inclusiv în regiunile Liguria şi Veneto din nordul ţării, în unele părţi din regiunea Abruzzo şi la Roma.

Situația este gravă în cel puțin 6 regiuni din nordul și centrul peninsulei, iar meteorologii spun că nu s-a terminat. Se așteaptă ploi torențiale și inundații în toată Italia.

Sudul Austriei a fost lovit de o furtună extrem de violentă. Mai multe regiuni sunt deja inundate, iar meteorologii anunță precipitații abundente pentru următoarele ore. Autoritățile se pregătesc de ce-i mai rău.

În Slovenia a pouat câteva zile și hidrologii se așteaptă ca în zona de coastă, deja inundată, nivelul apei să mai crească peste noapte.

În insula franceză Corsica, aflată sub cod roșu, rafalele puternice de vânt au provocat deja pene de electricitate care au afectat 7.000 de persoane. În regiunea Porto-Vecchio s-a format o tornadă, iar meteorologii avertizează că vântul va atinge valori excepţionale cuprinse între 130 şi 150 km/h sau chiar mai mari în anumite regiuni.

Spania a fost lovită de un val de frig polar. A nins în Baleare, unde peste 50 de mii de oameni au rămas fără electricitate mai bine de 30 de ore. Guvernul a trimis armata în regiune și 70 de generatoare pentru că prognozele nu sunt deloc îmbucurătoare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Englezul care și-a construit zid anti-inundații

Un mort şi sute de persoane evacuate în urma viiturilor din Antalya