Cod roșu de COVID în toată țara. Niciun pat liber la terapie intensivă. Mamă, tată și fiu, răpuși de boală. Arafat: Trebuie oprit microfonul celor care le spun oamenilor să nu se vaccineze

16 octombrie 2021, 19:01

Tragedie fără margini pentru o familie din Giurgiu. Mama, tatăl și fiul în vârstă de 36 de ani au murit răpuși de COVID, la câteva ore distanță unii de alții. Erau nevaccinați și, în urmă cu câteva zile, au ajuns la Spitalul Județean de Urgență Giurgiu în stare foarte gravă.

Dragoș Chivu, managerul Spitalului Județean Giurgiu: „Tânărul a fost internat în ATI, ulterior a fost intubat, nu a răspuns la niciun fel de tratament. Părinții lui au fost internați pe secție, dependenți de oxigen, non-invaziv, li s-a administrat tratament conform protocoalelor de la minister, dar din nefericire au venit în stare foarte gravă. Am înțeles că erau nevaccinați toți. Nevaccinați„.

Cei doi soți mai aveau un copil, o fată, cadru medical, care ar fi încercat să-i convingă să se imunizeze. Acum, femeia își va îngropa întreaga familie – mama, tatăl și fratele.

De ieri și până astăzi, 350 de familii au fost anunțate că au pierdut pe cineva drag.

Având în vedere situația critică prin care trece România, tot mai multe țări ne sar în ajutor.

Ultimele echipamente sosite în țară – 15 ventilatoare și 8 concentratoare de oxigen – sunt din Danemarca.

E.S. Soren Jensen, ambasadorul Regatului Danemarcei: „România ne-a fost de mare ajutor. În iunie, România a vândut Danemarcei un număr mare de vaccinuri. Avem astăzi aproximativ 80% din populație vaccinată, așa că astăzi, în Danemarca nu mai putem vorbi de pandemie. (…) Oamenii nu au trebuit convinși să se vaccineze, au înțeles că este o boală serioasă„.

Până acum, România a primit în jur de 300 de concentratoare de oxigen prin intermediul Mecanismului de protecție civilă, dar și medicamente.

Săptămâna viitoare vor fi aduse din Germania aproape 13.000 de doze de anticorpi monoclonali.

De luni, 20 de medici și asistenți din Republica Moldova vor lucra cot la cot cu medicii de la spitalul din Lețcani.

Și Organizația Mondială a Sănătății ne va trimite 200 de concentratoare de oxigen.

Situația dramatică din România se vede ușor în cifre – am înregistrat din nou peste 15.000 de cazuri noi de COVID. Toată țara este în scenariul roșu.

Autoritățile fac apel la stoparea dezinformării.

Raed Arafat, șeful DSU: „Trebuie oprit microfonul tuturor care vin şi dezinformează şi spun oamenilor să nu se vaccineze, pur şi simplu. Şi i-aş lăsa pe oamenii care se pricep la acest domeniu să explice de ce trebuie să se vaccineze. Am trecut printr-o perioadă grea, printr-o perioadă de dezinformări, de toate posibilităţile prin care să convingem oamenii să nu respecte, să nu aibă încredere în ce spun autorităţile. (…) Măcar două – trei luni, după care putem să continuăm cum vrem, dar în acest moment trebuie oprit microfonul, cel puţin cel oficial, de la televiziuni, de la radiouri. Facebook şi YouTube o să permită să facă ce vor acolo, dar măcar la dezbateri să ne îndreptăm către a sfătui populaţia corect, pe linie sanitară, cu sfaturile care sunt bazate ştiinţific şi să explicăm de ce este mai bine să te vaccinezi decât să rămâi nevaccinat şi ce poate să se întâmple cu tine şi cu familia dacă rămâi nevaccinat„.

Cu un record de paturi ocupate la ATI, peste 1.700, nu este exclus că, în curând, să chemăm și medici străini în ajutor.

O veste bună în toate aceste zile negre este că, în ultimele zile, românii au mers în număr mare să se vaccineze, dar în continuare suntem la coada clasamentului în Europa, alături de bulgari. Nici măcar 40% din populație nu este vaccinată.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite