Cod portocaliu de polei și ninsori în jumătate de țară, cod galben de ger în restul teritoriului

Val de frig polei și ger
Val de frig polei și ger
1 martie 2018, 21:21

Cod portocaliu de ninsori și polei

Meteorologii au emis cod portocaliu de precipitații mixte și polei, ninsori moderate cantitativ și strat consistent de zăpadă, intensificări ale vântului, pentru intervalul 1 martie, ora 23.00 – 4 martie, ora 10.00.

Temporar, vor fi precipitații în majoritatea regiunilor. Va ninge, dar vor fi și perioade în care se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ploaie cu depunere de polei, în special în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Banat și pe arii mai restrânse în restul teritoriului.

Ninsorile vor fi moderate cantitativ, îndeosebi în sud-vestul țării, iar în zona Munților Banatului și în cea de vest a Carpaților Meridionali se va depune strat nou de zăpadă mai consistent.

Temporar, vântul se va intensifica în sudul Banatului, unde rafalele vor atinge în general 55…60 km/h, precum și în zona montană înaltă, cu viteze de 70…90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

Unele intensificări ale vântului, dar la cote mai reduse, de 40…50 km/h, vor fi și în regiunile extracarpatice.

Cod galben de ger

ANM a emis și un cod galben de ger pentru în intervalul 1 martie, ora 14.30 – 02 martie, ora 11.00, pentru Maramureș, Crișana, Banat, vestul Olteniei și cea mai mare parte a Transilvaniei.

Valul de frig va persista și se vor înregistra temperaturi cu peste 10…15 grade mai coborâte decât valorile normale pentru această perioadă.

Temperaturile maxime vor fi negative în toate regiunile și local va fi ger, mai ales dimineața și noaptea.

Cod Portocaliu de ger

Iar in intervalul 1 martie, ora 14.30 – 02 martie, ora 11.00, temperaturile foarte scăzute și ziua și noaptea, în Moldova, estul Transilvaniei, Muntenia, Dobrogea și local în Oltenia.

În Moldova, estul Transilvaniei, Muntenia, Dobrogea și local în Oltenia, gerul va fi persistent în cea mai mare parte a intervalului, iar valorile termice vor fi comparabile cu recordurile înregistrate în această perioadă.

Temperaturile maxime se vor situa frecvent între -12 și -6 grade, iar cele minime se vor încadra în general între -22 și -12 grade, izolat mai coborâte, sub -25 grade.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă