Cod portocaliu de ploi torențiale în județele Constanța și Tulcea. Cod galben de vijelii în Capitală și în 23 de județe până miercuri seara

Cod galben și portocaliu de ploi
Cod galben și portocaliu de ploi
24 iulie 2018, 11:28

Potrivit avertizării, în Dobrogea vor fi intervale de timp în care va ploua abundent și se vor acumula local cantități de apă de 40…50 l/mp și izolat 70…80 l/mp.

În perioada 24 iulie, ora 11.00 – 25 iulie, ora 21.00, Capitala şi alte 23 de judeţe din jumătatea de est a ţării, centru şi vest se vor afla sub Cod galben de ploi şi vijelii. Potrivit meteorologilor, îndeosebi în regiunile estice, sud-estice şi în toate zonele de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse local torenţiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua şi aspect de vijelie şi izolat căderi de grindină.

Prin acumulare sau în intervale scurte de timp se vor înregistra cantităţi de apă de peste 25 l/mp şi pe arii restrânse 40-50 l/mp.

ANM precizează că instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată până la sfârşitul acestei săptămâni.

Și hidrologii au emis un Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din Tulcea şi Constanţa și Cod galben pe râuri din 35 de judeţe, până miercuri după-amiaza.

Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), fenomenele avertizate cu Cod Portocaliu se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare în intervalul 24 iulie, ora 12:00 – 25 iulie, ora 6:00, pe unele râuri mici din sudul şi estul județului Constanţa.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă