Cod portocaliu de ploi torențiale, în Moldova și Transilvania, valabil până luni, la ora 23.00. Temperaturi de până la 35 de grade în Capitală

24 august 2020, 10:12

„În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei și Transilvaniei, nordul Olteniei, Carpații Meridionali și Orientali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 30…40 l/mp și, pe arii restrânse, 50…70 l/mp”, potrivit ANM.

De asemenea, tot luni, între orele 12.00 și 23.00, a fost emis un Cod galben de ploi, în mai multe regiune din România.

„În sud-vestul, centrul, nordul și nord-estul țării, precum și în zonele de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe spații mici grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp”, arată ANM.

Disconfort termic ridicat în Capitală. Termometrele vor ajunge până la 35 de grade Celsius

Vremea va fi călduroasă în Capitală, de luni dimineața până marți seara, iar disconfortul termic va fi ridicat în cursul după-amiezelor, anunță meteorologii. Termometrele vor indica până la 35 de grade Celsius.

Conform Administrației Naționale de Meterologie (ANM), în cursul după-amiezelor indicele temperatură – umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități.

„Vor fi temperaturi maxime de 33…35 de grade și minime în jur de 20 de grade. Cerul va fi variabil, iar probabilitatea pentru fenomene asociate instabilității atmosferice va fi mai ridicată în seara zilei de marți”, conform sursei citate.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă