Cod portocaliu de ploi puternice în 23 de județe și Capitală

31 mai 2019, 09:47

În cea mai mare parte a Munteniei și Dobrogei, nordul Olteniei, jumătatea de sud a Moldovei, precum și în zona Carpaților Meridionali și de Curbură, va ploua torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși local 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp.

În special în estul și sud-estul țării vor fi vijelii, grindină de medii și mari dimensiuni și frecvente descărcări electrice.

Totodată, de vineri, ora 12 până sâmbătă ora 10.00, județele Suceava, Bistrița-Năsăud, Neamț, Harghita, Mureș, Dolj, Mehedinți, Cluj, Timiș, Botoșani, Iași, Teleorman și Olt sunt sub cod galben de vreme vrea.

Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, grindină și intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Instabilitatea atmosferică se va menține temporar accentuată și în următoarele zile, în cea mai mare parte a țării.

Avertizările ANM vin tocmai când începe în România o vizită istorică a Papei Francisc.

În Capitală, va ploua în a doua parte a zilei, când vor fi și condiții de grindină, iar vântul va sufla cu putere. Maxima va urca până la 28 de grade Celsius.

Și în zilele următoare vor fi perioade cu vreme instabilă. Mâine, maxima va fi ușor mai scăzută, dar de duminică se încălzește din nou.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă