Cod portocaliu de ploi în nordul Moldovei. Cod galben de precipitații însemnate cantitativ în mai multe județe

16 iunie 2018, 14:17

Administrația Națională de Meteorologie a emis cod portocaliu de ploi însemnate cantitativ pentru patru județe din nordul Moldovei: Suceava, Botoșani, Neamț și Iași, valabil în intervalul 16 iunie, ora 21.00 – 17 iunie, ora 21.00.

În această regiune va ploua torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși pe arii extinse 40 l/mp și local 60…70 l/mp.

Cod galben de ploi și instabilitate atmosferică accentuată

Meteorologii au emis și un cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate, în intervalul 16 iunie, ora 17.00 – 17 iunie, ora 21.00, pentru cea mai mare parte a Moldovei și zonele de deal și de munte.

Temporar, se vor semnala averse torențiale, vijelii, descărcări electrice și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40… 50 l/mp.

Averse, descărcări electrice și vijelii

Administrația Națională de Meteorologie mai menționează că, în perioada 16 iunie, ora 14.00 – 18 iunie, ora 10.00, în cea mai mare parte a țării, vor fi perioade scurte de timp cu instabilitate atmosferică accentuată.

Vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului ce vor lua și aspect de vijelie și căderi de grindină. Pe spații mici se vor înregistra cantități de apă de peste 25…35 l/mp.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă