Cod portocaliu de inundaţii pe râuri din judeţele Harghita, Braşov şi Mureş, până miercuri la 12:00

13 martie 2018, 19:08

ACTUALIZARE Potrivit Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), sunt vizate scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşiri ale Cotelor de inundaţie în bazinul hidrografic al râului Târnava Mare – amonte Acumulare Vânători.

Intervalul producerii fenomenelor vizate este între 13.03.2018, ora 20:10 – 14.03.2018, ora 12:00.

‘Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, prognozate, a cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale Cotelor de inundaţie în bazinul hidrografic al râului Târnava Mare – amonte Acumulare Vânători, judeţele Harghita, Braşov şi Mureş’, precizează INHGA.

Anterior, hidrologii au emis, o avertizare Cod roşu de inundaţii, valabilă din această după-amiază până la miezul nopţii, în două bazine hidrografice de pe raza judeţelor Harghita şi Braşov.

Conform Institutului Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA), între orele 17:15 şi 00:00, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate, a cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, cu efecte de inundaţii, şi creşteri rapide de debite şi niveluri, cu depăşiri ale Cotelor de pericol, în bazinele hidrografice Homorodul Mic şi Homorodul Mare (judeţele Harghita şi Braşov).

Pentru județele din sud-vest specialiștii a fost în vigoare  până la ora 18.00 un cod portocaliu de inundații. Avertizarea a vizat râurile din bazinele hidrografice: Timiş, Bârzava , Moraviţa, Caraş, Nera, Cerna, Desnăţui, Motru şi afluenţii săi, Gilort, Jiu şi Sadu.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Englezul care și-a construit zid anti-inundații

Un mort şi sute de persoane evacuate în urma viiturilor din Antalya