Cod portocaliu de inundaţii în şase judeţe. În Bacău a plouat peste 10 ore

27 septembrie 2019, 09:12

Reprezentanţii Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi susţin că circulaţia este îngreunată pe DN 2, în comuna Nicolae Bălcescu din judeţul Bacău, din cauza ploilor abundente şi a scurgerilor de pe drumurile laterale.

De altfel, mai multe râuri din judeţul Bacău se află sub cod portocaliu de inundaţii, anunţându-se scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie.

Cod portocaliu de inundaţii în şase judeţe

Hidrologii au emis vineri avertizări cod portocaliu de inundaţii, valabile pentru şase judeţe. Sunt posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie pe râuri din Iaşi, Neamţ, Vaslui, Bacău, Vrancea şi Galaţi.

Potrivit hidrologilor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundaţie pe râuri din Iaşi, Neamţ, Vaslui, Bacău, Vrancea şi Galaţi.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: afluenţii Bârladului aferenţi sectorului aval confluenţă cu râul Berheci şi pe unele râuri din bazinele hidrografice: Siret –afluenţii mici aval confluenţă Bistriţa – amonte ac. Bereşti, Tazlău – afluenţii aferenţi sectorului aval confluenţă Tazlăul Sărat.

Avertizările cod portocaliu de inundaţii sunt valabile până la ora 15.00, respectiv 10.00.

De asemenea, sub cod galben de inundaţii se află, până la ora 14.00, râuri din judeţele Bacău, Vrancea, Suceava, Neamţ şi Iaşi, până la ora 16.00 alte râuri din Neamţ, Iaşi, Vaslui, Bacău, Vrancea şi Galaţi, respectiv până la ora 9.00 râuri din judeţele Botoşani, Iaşi, Harghita, Covasna, Bacău şi Vrancea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă