Cod portocaliu de caniculă, joi, în cinci județe. Temperaturile vor urca la 40 de grade Celsius

27 iunie 2017, 13:38

Cod portocaliu de caniculă, joi, în cinci județe

Potrivit ANM, în județele Dolj, Olt și Teleorman și în zona joasă de relief a județelor Caraș-Severin și Mehedinți se vor atinge, joi, local maxime termice de 37…39 de grade și pe arii restrânse de 40 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat – indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unităţi.

(w300) Cod portoc

În regiunile nord-vestice și nordice, precum și la munte, mai ales în orele serii și ale nopții, instabilitatea atmosferică se va accentua și se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină.

Cod galben de caniculă miercuri și joi

În cursul zilei de miercuri în Banat, Crişana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei și local în Transilvania, valul de căldură se va extinde, iar disconfortul termic va fi în accentuare. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pe arii relativ extinse pragul critic de 80 de unităţi și local îl va depăși ușor. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 33 și 36 de grade, iar minimele nocturne vor fi de peste 20 de grade.

(w300) Cod galben

Instabilitatea atmosferică va fi accentuată încă de marți în jumătatea de sud-est a țării, iar miercuri, pe arii restrânse, mai ales la munte, în est și sud-est. Astfel, vor fi intervale de timp cu averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului cu aspect de vijelie și căderi de grindină.

„Pagube după furtuni. Acoperişuri luate de vânt, copaci rupţi şi culturi distruse în mai multe judeţe”

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite