Cod portocaliu de averse torenţiale şi vijelii puternice în jumătatea de sud a Moldovei, nordul şi estul Munteniei şi nordul Dobrogei. Cod galben de instabilitate atmosferică în alte zone

Cod portocaliu de vijelii cod galben de instabilitate atmosferică
Cod portocaliu de vijelii cod galben de instabilitate atmosferică
27 iulie 2022, 15:25

În intervalul orar 14:00 – 22:00, în aceste zone vor fi perioade cu averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii puternice (rafale de peste 80-90 km/h) şi izolat grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantităţile de apă vor depăşi pe arii restrânse 25-35 l/mp.

Totodată, o avertizare Cod galben de instabilitate atmosferică a intrat în vigoare miercuri la ora 12:00 şi vizează până vineri, la început, centrul, estul ţării şi zona de munte, apoi sud-vestul şi sudul ţării.

Potrivit ANM, în perioada 27 iulie, ora 12:00 – 29 iulie, ora 2:00, local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică temporar accentuată în după-amiaza şi seara zilei de miercuri, îndeosebi în centrul, estul ţării şi la munte, apoi din a doua parte a nopţii de miercuri spre joi şi în sud-vest şi sud.

Vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi izolat vijelii (viteze la rafală de peste 55-70 km/h) şi grindină. Pe alocuri cantităţile de apă vor depăşi 25-30 l/mp. În extremitatea de sud a teritoriului, astfel de fenomene se vor semnala cu precădere în după-amiaza zilei de joi şi în noaptea de joi spre vineri.

VEZI ȘI Cod portocaliu de caniculă în Bucureşti şi în 14 judeţe din sudul ţării; temperaturile urcă la 40 grade

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite