Cod portocaliu și cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată în sudul țării, până mâine dimineață. Cantitățile de apă ar putea ajunge și până la 70 de litri/mp

10 august 2022, 10:13

COD PORTOCALIU Între 10 august, ora 12:00 și 11 august, ora 03:00, vor fi ploi abundente și instabilitate atmosferică accentuată în cea mai mare parte a Olteniei, în nord-vestul Munteniei și local în Carpații Meridionali. În aceste zone vor fi perioade cu averse torențiale, iar în intervale scurte de timp, dar mai ales prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă de 40…50 l/mp și, pe arii restrânse, de peste 70 l/mp. Acestea vor fi asociate și cu descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină.

COD GALBEN Între 10 august, ora 10:00 și 11 august, ora 08:00, va fi instabilitate atmosferică temporar accentuată în Oltenia, în nordul și vestul Munteniei, în sud-vestul Transilvaniei, precum și în zona Carpaților Meridionali. În aceste zone vor fi perioade cu averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și, pe alocuri, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și izolat 40 l/mp.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă