Cod Galben de precipitații sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie, polei și intensificări ale vântului în Oltenia, Transilvania și Banat

Cod galben de vânt lapoviță ninsori și polei
Cod galben de vânt lapoviță ninsori și polei
16 ianuarie 2018, 12:09

Precipitațiile vor fi în extindere treptată, începând cu regiunile vestice și vor cuprinde cea mai mare parte a țării. La început vor fi mai ales ninsori, ce se vor transforma treptat în lapoviță și ploaie și vor favoriza producerea de polei în Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, local în Banat și pe arii restrânse în rest, cu precădere în Muntenia și Moldova.

Judeţele care se vor afla sub Cod galben sunt: Satu Mare, Maramureş, Sălaj, Botoşani, Bihor, Cluj, Mureş, Harghita, Arad, Hunedoara, Alba, Sibiu, Braşov, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Gorj, Olt, Dolj, Mehedinţi, Caraş-Severin şi Timiş.

Cantitățile de apă vor depăși 15-20 litri pe metrul pătrat și izolat 30-35 de litri pe metrul pătrat, cu precădere în zonele de munte și în sud-vest.

Vântul se va intensifica, cu viteze de 50-55 kilometri pe oră în regiunile vestice, dar mai ales în zona de munte, unde temporar vor predomina ninsorile.

Precipitațiile vor continua în noaptea de miercuri spre joi (17/18 ianuarie) în estul, sud-estul și centrul teritoriului și se vor transforma în lapoviță și ninsoare, iar vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării.

În zona de munte vor avea loc intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă consistent.

Ninsorile vor fi însemnate cantitativ și local se va depune strat consistent de zăpadă, în seara zilei de marți (16 ianuarie) și în noaptea de marți spre miercuri (16/17 ianuarie) în Carpații Occidentali, în nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali, iar în cursul zilei de miercuri (17 ianuarie) mai ales în zona Carpaților Meridionali. Vântul va prezenta intensificări cu precădere în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 70…80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă