Cod galben de ploi însemnate și instabilitate atmosferică în jumătatea vestică a țării și la munte

31 iulie 2018, 14:04

Meteorologii au emis cod galben de ploi și instabilitate atmosferică accentuată pentru perioada 1 august, ora 09:00 – 1 august, ora 23:00, pentru zonele montane, Transilvania, Banat, Crișana și local în Maramureș, Oltenia și Muntenia.

Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care pot lua și aspect de vijelie și izolat căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 50 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse și în restul teritoriului.

Este încă în vigoare codul galben de ploi pentru nordul Moldovei, Transilvania, Oltenia, zona Carpaților Orientali și Meridionali și în zona Munților Banatului

(w620) Cod galben

Pentru intervalul 30 iulie, ora 21:00 – 1 august, ora 09:00, este cod galben de instabilitate atmosferică accentuată și cantități importante de apă în nordul Moldovei, local în Transilvania și Oltenia, în zona Carpaților Orientali și Meridionali, precum și în zona Munților Banatului.

Se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care pot lua și aspect de vijelie și izolat căderi de grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 50…60 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restrânse și în restul teritoriului.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă