Cod galben de ploi în 9 județe, până luni. Instabilitate atmosferică în toată țara, până marți seara

19 mai 2019, 11:50

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o nouă atenţionare cod galben de ploi însemnate cantitativ pentru nouă judeţe, valabilă de duminică, ora 16.00, până luni, la ora 6.00, precum şi o informare de instabilitate atmosferică pentru toată ţara, valabilă de duminică, ora 11.00, până marţi, la ora 22.00.

În Banat, Crişana, vestul şi sud-vestul Transilvaniei şi local Oltenia, vor fi perioade în care se vor semnala averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, vijelii şi grindină. Moldova şi în zona Carpaţilor Orientali se vor semnala averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, vijelii şi grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 50 – 60 l/mp.

Se vor afla sub cod galben judeţele Bihor, Arad, Alba, Timişoara, Hunedoara, Caraş-Severin, Gorj, Mehedinţi şi Dolj.

 

(w500) Cod galben

 

ANM a mai emis un cod galben de ploi, valabil de luni, ora 12.00, până marți, ora 06.00 dimineața.

În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Transilvaniei, Maramureș, nordul și vestul Moldovei, Oltenia și nordul și nord-vestul Munteniei, instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, se vor semnala averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, vijelii și grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Până marţi seara, în cea mai mare parte a ţării, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică, manifestate prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi grindină.

Cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse 50 – 60 l/mp.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite