Cod galben de ninsori şi viscol, în zona montană din 21 de judeţe. Vreme rea în restul teritoriului

Prognoza meteo
Prognoza meteo
23 decembrie 2018, 16:10

Potrivit meteorologilor, luni, 24 decembrie, între orele 2.00 şi 21.00, în cea mai mare parte a zonei montane, temporar va ninge, iar stratul de zăpadă nou depus va fi consistent.

Vântul va sufla tare, îndeosebi în zona înaltă a Carpaţilor Meridionali cu rafale de peste 90…100 km/h.

Ninsoarea va fi viscolită şi vizibilitatea va scădea semnificativ.

Ninsori în general moderate cantitativ vor fi şi în Maramureş şi local în nordul şi estul Transilvaniei.

În intervalul 23 decembrie, ora 14.00 şi 25 decembrie, ora 6.00, vântul va continua să prezinte intensificări la munte, temporar cu rafale de 65…70 km/h, iar pe creste va depăşi 80 km/h.

Din a doua parte a zilei de luni (24 decembrie) vântul se va intensifica şi în zonele joase de relief, îndeosebi din sud-vestul, centrul şi estul ţării, cu viteze la rafală, în general de 50…55 km/h.

Temporar, vor fi precipitaţii predominant sub formă de ploaie, pe arii mai extinse începând din a doua parte a nopţii de duminică spre luni (23/24 decembrie), când în zonele joase de relief din vest, nord şi centru se vor acumula 10…15 l/mp şi izolat 25 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă.

În zona de munte, treptat vor predomina ninsorile, iar pe parcursul zilei de luni (24 decembrie) în Maramureş, Transilvania şi jumătatea de nord a Moldovei, ploile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare.

În centrul, estul şi sudul teritoriului, vor fi condiţii de polei, iar în noaptea de luni spre marţi (24/25 decembrie) se va forma gheţuş.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă