Cod galben de ninsori în Munţii Apuseni şi în Carpaţii Meridionali şi Orientali, risc maxim de avalanşă în masivul Ceahlău. Precipitaţii în restul ţării

Cod galben de ploi si ninsori
Cod galben de ploi si ninsori
19 martie 2021, 12:12

Administraţia Naţională de Meteorologie a actualizat informarea meteorologică şi a instituit Cod galben de ninsori în perioada 19 martie, ora 11:00 – 19 martie, ora 20:00, în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, precum şi în Munţii Apuseni, unde temporar va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte consistent deja depus.

Totodată, pe parcursul zilei de vineri, între orele 11:00 – 20:00, va continua să ningă în cea mai mare parte a zonei montane şi în Transilvania, iar în Moldova şi în zona deluroasă a Olteniei şi a Munteniei vor predomina ninsorile. Pe arii restrânse se vor acumula cantităţi de apă de 15 l/mp.

Risc maxim de avalanşă în masivul Ceahlău

Salvamontiştii nemţeni au emis, vineri, o avertizare de risc maxim de avalanşă în masivul Ceahlău şi îi sfătuiesc pe turişti să evite ascensiunile pe munte.

Salvamontiştii au explicat că diagnoza straturilor de zăpadă efectuată acum 10 zile, de specialiştii Salvamont, a arătat de atunci riscul producerii de avalanşe.

Salvamontiştii au mai precizat că vineri dimineaţa pe Ceahlău ninge, iar vizibilitatea este foarte redusă şi, conform prognozelor, vremea se va menţine la fel până la începutul săptămânii viitoare.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă