Cod galben de instabilitate atmosferică în vest, nord, centru și la munte. Cod portocaliu și cod galben de caniculă în rest

Instabilitate atmosferică
Instabilitate atmosferică
6 august 2017, 12:07

ANM a emis cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, în intervalul 6 august, ora 18:00 – 8 august ora 06:00, pentru regiunile vestice, nordice, centrale, nord-estice și zonele de munte.

Temporar, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin vijelii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp şi izolat 40…50 l/mp.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente din seara zilei de duminică (6 august) și până în dimineața zilei de luni (7 august), la munte, în Crișana, Maramureș, Transilvania, Banat și în cea mai mare parte a Moldovei.

Luni (7 august) și în cursul nopții de luni spre marți (7/8 august), manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi cu precădere în zonele deluroase și montane, precum și în Transilvania, Moldova și Maramureș.

În regiunile nord-vestice, nordice și la munte manifestări de instabilitate atmosferică se vor semnala și în după-amiaza zilei de duminică (6 august), iar în sudul și sud-estul țării vor fi mai ales în seara zilei de luni (7 august) şi în noaptea de luni spre marți (7/8 august).

Meteorologii au emis pentru luni, în Oltenia, Muntenia și în Dobrogea, cod portocaliu și cod galben de caniculă

Cod portocaliu de caniculă

Luni, valul de căldură va persista în Oltenia, Muntenia și în Dobrogea, unde disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat. Temperaturile minime nu vor coborî sub 20 de grade.

În județele Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Călărași, Ialomița, Constanța și îndeosebi în zona joasă a județului Mehedinți, precum și în municipiul București, temperaturile maxime se vor situa frecvent între 36 și 39 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va fi de 82…84 de unități.

Cod galben de caniculă

În nordul Olteniei, Munteniei și al Dobrogei temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 34 și 36 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) se va situa în jurul pragului critic de 80 de unități.

În regiunile sudice, în după-amiaza zilei de marţi (8 august), local disconfortul termic va fi ridicat și, îndeosebi în Lunca Dunării, maximele termice vor mai atinge 35…37 de grade.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă