Cod galben de instabilitate atmosferică în 12 județe din centrul și sudul țării. Vor fi frecvente descărcări electrice, vijelii, posibil grindină în toată țara. Precipitații și intensificări ale vântului în București

26 mai 2021, 11:19

Codul galben intră în vigoare miercuri la ora 14.00 și expiră joi la ora 6.00. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp și pe arii restrânse 40 l/mp.

Ploi, frecvente descărcări electrice, căderi izolate de grindină în toată țara

Pentru restul țării, meteorologii au dat o informare instabilitatea atmosferică temporar accentuată, cu precădere la munte, în sudul, centrul și estul țării.  Avertizarea expiră sâmbătă la  ora 10.00. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, izolat căderi de grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului.
În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20 l/mp, iar pe arii restrânse 30…50 l/mp.
Astfel de fenomene se vor semnala şi în restul teritoriului, dar pe suprafeţe mai mici şi pentru intervale scurte.

Precipitații și intensificări ale vântului în București

Meteorologii prognozează pentru zona Bucureştiului o vreme în general instabilă până sâmbătă dimineaţa, interval în care se vor semnala precipitaţii şi intensificări ale vântului.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în primă fază, până joi la ora 8:00, în Capitală, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate şi, mai ales în a doua parte a zilei şi noaptea, vor fi perioade cu averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului.

Totodată, în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de 4 – 10 l/mp şi, izolat, posibil peste 15 l/mp. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade, iar cea minimă va fi de 14 – 15 grade.

De asemenea în intervalul 27 mai, ora 8:00 – 28 mai, ora 8:00, vremea va rămâne instabilă în Bucureşti şi se va răcori. Cerul va avea înnorări şi temporar vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 14 – 15 grade.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite