Cod galben și portocaliu. Meteorologii anunță precipitații abundente, frig și ninsori până pe 21 aprilie

18 aprilie 2017, 14:03

În Banat, Oltenia, vestul şi nord-vestul Munteniei va ploua, iar în zona montană vor fi mai ales ninsori.

Cantităţile de apă vor depăşi 20-25 l/mp şi izolat 40 l/mp. Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a ţării şi local, îndeosebi în regiunile sudice şi centrale, viteza la rafală va depăşi 50-55 km/h.

La munte, cu precădere la altitudini de peste 1400 m se va depune strat nou de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu rafale de peste 60-70 km/h, viscolind ninsoarea.

În zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi a Munţilor Banatului este cod portocaliu până miercuri la ora 18 de ninsori abundente și viscol. În zona înaltă a Carpaţilor Meridionali şi a Munţilor Banatului, va ninge abundent, iar vântul va sufla tare, cu peste 80…100 km/h, viscolind puternic zăpada şi reducând vizibilitatea sub 50 m.

Județele afectate vor fi: Caraș-Severin, Mehedinți, Gorj, Vâlcea și Argeș.

(w460) Cod pânÄ

De miercuri de la ora 18 până pe 21 aprilie la ora 10.00, a fost emis un cod galben de precipitaţii mai ales în sudul, centrul şi estul teritoriului, iar în după-amiaza zilei de joi (20 aprilie) şi în noaptea de joi spre vineri (20/21 aprilie), aria acestora se va restrânge către est. În aceste zone, cantităţile de apă vor depăşi 25 l/mp şi pe arii restrânse, îndeosebi în zona Carpaţilor Meridionali şi Orientali, 50…60 l/mp.

La munte va continua să ningă şi se va depune strat de zăpadă. În restul ţării va ploua, iar începând din noaptea de miercuri spre joi (19/20 aprilie), în Moldova şi pe arii mai restrânse în Maramureş, Transilvania şi trecător în zona deluroasă din sud se vor semnala precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va avea intensificări temporare îndeosebi în regiunile estice şi sud-estice, unde vitezele la rafală vor atinge 50-60 km/h.

Carpaţii Meridionali şi Orientali sunt de miercuri, de la ora 18 până pe 21 aprilie la ora 6.00 sub cod portocaliu de ninsori abundente şi local viscolite în zona montană.

În Carpaţii Meridionali şi Orientali, va ninge abundent, se va depune strat consistent de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu rafale de 60…70 km/h şi peste 80…90 km/h, pe creste, viscolind puternic ninsoarea şi reducând vizibilitatea. Județele vizate sunt: Suceava, Neamț, Bacău, Vrancea, Buzău, Prahova, Argeș, Vâlcea, Sibiu, Brașov, Covasna și Harghita.

(oar_w460) Cod pânÄ

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Weekend cu ninsori și vânt în cea mai mare parte a țării