Cocaină pe plajele din sudul Franţei. Aproape 800 de kilograme de droguri cu o valoare de 60 de milioane de euro au fost recuperate

12 noiembrie 2019, 13:20

Pe plajele din departamentul Gironde în sud-vestul Franţei a fost interzis accesul oamenilor. Asta după ce în ultimele săptămâni, aproape zilnic la mal au ajuns pachete de cocaină. Aproape 800 de kilograme de droguri cu o valoare de piaţă de 60 de milioane de euro au fost recuperate.

„Cel mai probabil, cocaina provine din America de Sud, principala zonă de producţie. Vreau să atrag atenţia că drogurile sunt în stare pură şi nu ar trebui consumate sub nicio formă. Riscul de supradoză este foarte ridicat”, a avertizat Philippe Astruc, procurorul din Rennes.

Descoperirile au fost făcute în şase municipalităţi, iar oamenii au fost sfătuiţi nici măcar să nu atingă pachetele.

Cât despre originea drogurilor, autorităţile nu au deocamdată indicii clare, dar suspectează că o amabarcaţiune folosită de traficanţi s-ar fi scufundat, iar drogurile au fost luate de apă. Cazul aminteşte de situaţia înregistrată în România în luna aprilie, când o tonă de cocaină a ajuns pe mai multe plaje. Era vorba tot de droguri în stare pură cu o valoare de piaţă de 300 de milioane de euro, care proveneau din America de Sud şi erau destinate pieţei occidentale.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite