Coaliţia se organizează. PSD şi ALDE şi-au făcut regulamente de funcţionare

6 februarie 2017, 21:05

Călin Popescu Tăriceanu a completat apelul la calm al lui Liviu Dragnea cu o scrisoare-somaţie la adresa preşedintelui Klaus Iohannis.

Îl acuză pe şeful statului că este partizanul unor forţe politice şi oculte şi că prin acţiuni repetate se plasează în afara Constituţiei.

„Tăcerea Dumneavoastră este un îndemn implicit la escaladarea protestelor devenite nelegitime o dată cu abrogarea Ordonanței și este mai mult decât grăitoare în legătură cu planul instaurării ‘guvernului meu’, contrar rezultatului alegerilor. Având în vedere cele de mai sus, vă solicit în modul cel mai ferm să renunțați la încercarea antidemocratică de a inversa rezultatul alegerilor, să abandonați activitățile Dumneavoastră neconstituționale și să luați acele măsuri la care vă obligă funcția, pentru ca acțiunea politică democratică și responsabilă să ia locul escaladării manifestațiilor stradale. În caz contrar, pe lângă faptul că nu veți reuși să vă duceți la bun sfârșit planurile de anulare a rezultatului alegerilor, vă asumați o grea răspundere față de poporul român”.

Şeful statului nu i-a răspuns, dar vine marţi în plenul Parlamentului.

Protestele din stradă au generat fricţiuni şi în interiorul puterii.

Coaliţia a simţit nevoia unor reguli mai clare de funcţionare, astfel încât toată lumea să ştie ce măsuri de impact ia guvernul. S-a instituit un grup de coordonare a coaliţiei, care se va întâlni săptămânal.

Şi în PSD sunt voci nemulţumite de turnura pe care au luat-o evenimentele. Liviu Dragnea spune că, deocamdată, sunt alte priorităţi, dar că partidul va face o analiză a situaţiei în curând.

Luni, conducerea ALDE a decis să îl dea afară din partid pe fostul vicepreşedinte, Cătălin Beciu, care a criticat dur pe Facebook protestele din toată ţara.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite