Elevii dintr-o comună bistrițeană nu pot învăța în școala proaspăt renovată pentru că sunt prea puțini

Trebuie să facă naveta la școală, deși au în satul lor o clădire proaspăt renovată. Părinții elevilor se opun deciziei și refuză să-i trimită pe cei mici la ore. Autoritățile locale ridică din urmeri pentru că numărul copiilor este insuficient pentru organizarea legală a unei clase. Iar inspectoratul este categoric: elevii trebuie să meargă la școală în centrul de comună.

14 Septembrie 2019, 17:33 (actualizat 14 Septembrie 2019, 19:36) |
Școală renovată, dar fără elevi
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Început de an școlar de coșmar pentru mai mulți elevi din satul Breaza, comuna Negrilești, județul Bistrița Năsăud. Copiii au aflat că nu vor putea învăța în școala proaspăt renovată pentru că sunt prea puțini. Așa că au fost trimiși la școala din centrul de comună. Părinții, mulți întorși recent din străinătate cu copiii spun că este absurd să facă navata atât timp cât e școală în sat.

Modernizarea școlii din Breaza a început acum doi ani, iar lucrările au costat aproape un milion de lei. Școala are acum grupuri sanitare noi, teren de sport cu gazon sintetic și clase modernizate. Totuși de anul trecut elevii, rând pe rând sunt mutați la școala din Negrilești.

Conducerea școlii spune că investiția de la Breaza s-a făcut tocmai în speranța că familiile tinere plecate peste hotare se vor întoarce acasă. Dar că nu se pot ține ore în școala refăcută pentru că nu sunt suficienți elevi.

Situația pare fără ieșire, iar conform legii părinții sunt pasibili de amendă dacă vor continua să nu își trimită copiii să facă naveta.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 22°C 24°C
IASI 24°C 25°C
CLUJ 27°C 28°C
CONSTANTA 21°C 23°C
CRAIOVA 28°C 27°C
BRASOV 22°C 23°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI