Școala de șoimi. Într-un centru de reabilitare de lângă Moscova, patru pui de şoim învaţă să evite omul

20 septembrie 2017, 20:55

În luna iunie, 4 pui de șoim călător au fost salvați dintr-un incendiu de pădure din nordul Rusiei.

Aveau  numai 3 săptămâni când au început să fie hrăniți cu alimente gătite în casă. O greșeală fatală – spun specialiștii, mai ales că există riscul ca păsările  de pradă să nu se mai poată adapta la mediul natural.

Puii de șoim au fost aduși la Moscova într-un centru de reabilitare a păsărilor sălbatice. Timp de câteva săptămâni, șoimii trebuie  să uite  că omul le-a fost salvator și prieten.

Prin niște dispozitive speciale, șoimilor li se dă apă și hrană: prepelițe vii și porumbei. Totul se face de la distanță, iar ajutorul din partea  omului este minim.

Este o cursă contra cronometru pentru că păsările  să se întoarcă în mediul lor natural înainte de a cădea prima zăpadă.

Șoimilor le-au fost implantate cip-uri  speciale pentru a fi monitorizați tot timpul anului, mai ales în perioada migrării.

Șoimul călător a fost omologat în Guiness Book ca fiind cea mai rapidă viețuitoare din lume. Pasărea poate atinge și o viteză de 300 de km la oră în momentul în care se lansează într-un atac vertical asupra prăzii.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite