Școala de acasă, o alternativă interesantă. TVR2 prezintă Teleșcoala, un program de cursuri pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a

17 martie 2020, 20:07

La școala Matei Basarab din Pitești orele de curs continuă normal pentru copiii clasei a III-a. Doar că totul se întâmplă online. Cu ajutorul unei aplicații, învățătoarea lor poate ține nestingherită orele de curs. Noua metoda de predare a prins imediat, în condițiile în care toți copiii au acasă computere și conexiune la internet.

Acum, copiii primesc notele într-un catalog virtual, iar timpii de lucru sunt respectați cu ajutorul unei clepsidre electronice.

Pentru cei mici, școala de acasă este o alternativă perfectă la lecțiile din clasă pentru că predarea este mai dinamică și, în plus, le rămâne mai mult timp de joacă.

Învățătoarea din Pitești e convinsă că vă încheia la timp anul școlar, fără obligația de a veni la recuperări, iar sistemul adoptat și-a dovedit eficienta.

Școala online s-a dovedit un succes în mai multe unități de învățământ din București și din tară.

Chiar dacă elevii învață de acasă, ministrul Educației a precizat că, pentru moment, este exclusă înghețarea anului școlar. Monica Anisie le recomandă părinților și elevilor să se informeze cu privire la situația din învățământ doar din surse oficiale.

Elevii fac lecții și în fața televizorului. TVR2 prezintă Teleșcoala, un program de cursuri pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a, care se pregătesc pentru examene. De luni până vineri se difuzează cursuri zilnice de română și matematică și câte o lecție pe săptămână de biologie, chimie, fizică, istorie și geografie.

Teleșcoala poate fi urmărita zilnic pe TVR 2,  TVR 3, pe site-ul tvr.ro dar şi pe canalul de YouTube al Televiziunii Române.

Mai multe informații, orarul și înregistrările,  AICI.
Urmăriți emisiunea live pe TVR+

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite