Coadă la primul centru de vaccinare din mașină din Capitală. Klaus Iohannis: Suntem într-o nouă fază a campaniei. Nu va mai fi nevoie de birocrație pentru a merge la vaccinare

A fost coadă la vaccinare la centrul deschis astăzi în Piaţa Constituţiei din Capitală. Sute de oameni au primit serul Pfizer fără programare şi fără să coboare din maşină. Este al patrulea centru drive din ţară, după cele deschise la Deva, Cluj Napoca şi Arad.

29 Aprilie 2021, 08:31 (actualizat 29 Aprilie 2021, 21:14) |
Primul centru de vaccinare din mașină deschis în Capitală
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Un astfel de centru era așteptat și în Capitală. Imunizarea se face cu Pfizer, iar programul este de la 8 dimineața la 8 seara, în fiecare zi, chiar şi de Paşte.

Mădălina Popovici, medic coordonator centru de vaccinare: “Avem suficiente doze, le cerem în timp real, nu există riscul să rămânem fără doze. Trusa de urgență este completă și avem medici specializați pentru orice situație ar apărea”.

Pentru vaccinare este nevoie doar de buletin. În zona de post vaccinare, medicii îi monitorizează pe oameni şi tot acolo se eliberează adeverinţa de vaccinare, pe care se trece şi data rapelului.

Klaus Iohannis, preşedintele României: “Suntem într-o nouă fază a campaniei, în care practic nu va mai fi nevoie de niciun fel de birocrație, se poate merge la vaccinare pur și simplu”.

O variantă a tulpinii indiene, alta decât cea care a generat criza din India, a fost identificată la noi în țară într-un focar din județul Brașov.

Valeriu Gheorghiţă, coordonator campanie de vaccinare: „Tulpina indiană este definită prin prezența a două mutații care se asociază cu reducerea activității neutralizante a anticorpilor obținuți după vaccinare, însă nu este un impact semnificativ care să reducă eficiența vaccinurilor”.

Centrul din Piața Constituției va funcţiona până pe 12 septembrie.

În perioada 7-10 mai, în Bucureşti se va organiza și un maraton al imunizării, la Sala Palatului și Biblioteca Națională.

-----------------------------------------------------------------------------------------------

ACTUALIZARE 14.15: Președintele Klaus Iohannis a vizitat primul centru de vaccinare din mașină de la Piața Constituției. Șeful statului a spus că de dimineață centrul este un succes, întrucât sute de oameni au venit să se vaccineze.

”Vaccinarea este singura cale de ieșire din pandemie. Poate veni oricine să se vaccineze. Pot veni și românii din diaspora. Suntem practic într-o nouă etapă. Nu va mai fi nevoie de niciun fel de birocrație. Se poate merge la vaccinare pur și simplu doar cu buletinul. E important să înțelegem cu toții că e nevoie de această vaccinare”, a spus președintele.

Primul centrul de vaccinare în mașină din Piața Constituției s-a deschis astăzi dimineață. Este al patrulea centru de acest fel din țară. Imunizarea se face fără programare, doar cu buletinul. Pentru vaccinare sunt folosite doze Pfizer. Centrul va funcţiona de luni până duminică, în intervalul 8.00 - 20.00. În primele două ore de la deschidere s-au vaccinat peste 100 de persoane.

______________________________________________________________________

ACTUALIZARE 11.00: O sută de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19 în primele două ore de la deschiderea centrului de vaccinare din mașină din Piaţa Constituţiei, a declarat primarul general, Nicuşor Dan.

"În această dimineaţă a fost deschis centrul de vaccinare anti-COVID-19 din Piaţa Constituţiei, primul centru de vaccinare drive-thru din Bucureşti. Vaccinarea a început la ora 8, iar până acum, în primele 2 ore, au fost vaccinate deja 100 de persoane. Mă bucur că preşedintele României, Klaus Iohannis, a răspuns invitaţiei Primăriei Capitalei de a fi prezent la această inaugurare, susţinând astfel popularizarea acestei soluţii extrem de accesibile pentru vaccinarea bucureştenilor", a scris Nicuşor Dan, joi, pe Facebook.

______________________________________________________________________

ACTUALIZARE 10.20: Președintele Klaus Iohannis va vizita primul centru de vaccinare din mașină din București, la ora 14.00. Zeci de persoane aşteptau în maşini, astăzi dimineaţă, să se vaccineze la centrul deschis în Piaţa Constituţiei din Capitală.

__________________________________________________________________________

Persoanele care doresc să vină cu mașina la acest centru pentru a se vaccina nu au nevoie de programare, dar trebuie să aibă un act de identitate. Centrul va funcţiona de luni până duminică, în intervalul 8.00-20.00.

Potrivit unei hotărâri adoptate de CGMB, partea corespunzătoare a 240 de locuri de parcare din Piaţa Constituţiei va fi folosită temporar, până pe 12 septembrie, în vederea organizării unui centru de vaccinare împotriva COVID-19 de tip vaccinare din mașină de către Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti. Centrul are patru puncte de vaccinare.

În București va fi organizat și un maraton al vaccinării, în primul weekend de după Paști, în perioada 7-9 mai. Vor fi organizate 40 de fluxuri de vaccinare la Sala Palatului și 10 fluxuri la Biblioteca Națională. Vaccinarea în cadrul maratonului se va face non-stop în cele 3 zile, iar pentru rapel va fi organizat un nou maraton după 21 de zile.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN VACCINARE COVID-19
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 4°C
IASI 2°C 3°C
CLUJ 0°C -1°C
CONSTANTA 4°C 2°C
CRAIOVA 4°C 4°C
BRASOV -2°C -2°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI