Coadă de TIR-uri de 7 kilometri în Vama Giurgiu. Taxa de drum pentru Bulgaria se poate plăti doar la punctul de frontieră

7 februarie 2017, 13:48

Şoferii care vor să treacă în ţara vecină nu mai pot achita taxa de drum decât la ghişeele din vamă, în dreptul cărora s-a format şirurl imens de TIR-uri. Mai mult, nu se acceptă decât plata cu cardul.

De la 1 februarie, şoferii care vor să treacă graniţa în Bulgaria nu mai pot plăti taxa de drum la agenţi economici. Ci doar la punctul de frontieră. Aşa că, în faţa ghişeelor s-a format o coadă uriaşă. Iar şoferii de TIR sunt nevoiţi să aştepte acolo, în medie, 8-9 ore.

La intrarea în Giurgiu s-a format o coloană de TIR-uri care se întinde pe o distanţă de şapte kilometri. Pentru a fluidiza traficul, poliţiştii îi lasă pe tirişti să meargă spre vamă în coloane de câte 20.

În timp ce şoferii de turisme au mai multe posibilităţi de plata a taxei, şoferii autovehiculelor cu o greutate mai mare de 7,5 tone achită plăţi numai cu cardul. Iar asta nu e singura problemă. Şoferii sunt indignaţi deoarece taxa de drum pentru Bulgaria se poate plăti doar la două ghişee. Unul este pentru maşinile mari iar celălalt este pentru maşinile mici.

Vameşii români au luat măsuri să scape de ambuteiajele provocate de schimbarea regulilor din Bulgaria.

Pentru a evita cozile kilometrice, poliţiştii le recomandă şoferilor care vor să meargă în Bulgaria să folosească şi alte puncte de trecere a frontierei: Calafat, Bechet, Turnu Măgurele, Negru Vodă şi Vama Veche.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite