Coșmarul șoferilor: Drumurile acoperite cu polei. Accidente grave și zeci de autoturisme blocate în zăpada troienită

27 ianuarie 2023, 17:31

BISTRIȚA

În Bistrița-Năsăud, în comună Dorolea, pe o șosea alunecoasă, acoperită cu zăpadă, două mașini s-au ciocnit frontal. Șoferii erau din același sat. Impactul a fost atât de violent încât unul dintre ei, un bărbat de 51 de ani, n-a supraviețuit.

La volanul celeilate mașini s-a aflat o femeie de 39 de ani. În autoturism era și fiul ei, care are 17 ani. Amândoi au supraviețuit, dar au fost duși la spital pentru investigații suplimentare.

TECUCI, GALAȚI

La Tecuci, în județul Galați, pe o vreme cu lapoviță și ninsoare, două mașini și o dubă s-au lovit. Unul dintre autoturisme a ajuns în șanț. Un copil de 2 ani și doi adulți au fost grav răniți. Vina aparține unuia dintre șoferi, un tânăr de 19 ani, care a intrat într-o depășire. Mai mult, testele au arătat că era drogat. Consumase canabis și cocaină. Acum este cercetat penal.

În mai multe județe din estul țării, vântul puternic a troienit zăpada și mulți șoferii au ajuns în șanț. În Ialomița, un TIR s-a răsturnat pe marginea șoselei. În nămeți au rămas blocate mai multe autoutilitare în județele Vrancea și Buzău. Experții ne avertizează: anvelopele de iarnă nu le garantează șoferilor că pot conduce oricum, pe o astfel de vreme.

”Iarna nu-i că vara! Pe zăpadă bătuta avem aderenţă foarte bună, pe polei nu mai avem aderenţă. Trebuie să ţinem cont că atunci când avem temperatura scăzută, să avem aderenţă mai mică. Când carosabilul este ud, când carosabilul este cu zăpadă, cu polei, aderenţa este mult mai mică. Înseamnă: viteză mai mică, distanţa mai mare faţă de maşina din faţa noastră”, spune Titi Aur, expert în conducere defensivă.

După prânz, în unele zone a început să plouă, iar pe șosele s-a format un strat de gheață amestecat cu zăpadă, așa că pericolul nu a trecut.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite