Coșmar pe DN1 după ce Primăria Capitalei a alocat o bandă de circulație pentru autobuze. Banda unică a fost, până la urmă, suspendată

22 mai 2017, 13:27

Banda unică a adus nervi întinşi la maximum, claxoane şi mai mult de o oră pentru a intra în Capitală dinspre Ploieşti. O bandă a fost rezervată exclusiv autobuzelor iar zeci de stâlpi au blocat celelalte maşini. Aşa s-au format două coloane de kilometri în paralel cu banda pe care treceau doar câteva autobuze.

Banda unica propusă de primăria Capitalei s-a transformat în câteva ore într-o supriză de coşmar pentru cei care au vrut să intre în Bucureşti dinspre Otopeni. Cozile de maşini s-au întins pe mulţi kilometri. Iar când s-a înaintat viteza melcului a fost maximum ce au reuşit şoferii. Traficul s-a „gâtuit” la primele ore ale dimineţii deşi banda pentru autobuze era „rezervată” de două zile.

Unii şoferi au încălcat regula şi au intrat pe banda destinată autobuzelor. Aceste benzi unice par să nu-i încânte nici pe cei care circulă cu mijloacele de transport în comun.

Ore bune a fost haos în Băneasa, dar abia spre prânz poliţiştii locali au venit să facă ordine: i-au îndemnat pe şoferi să circule peste tot.

Minunea nu a ţinut nici măcar trei zile. Primarul general a anunţat că face momentan un pas înapoi.

Urmare a testului realizat în această dimineață au fost identificate punctele nevralgice ale benzii unice pentru circulația transportului public, iar proiectul va fi implementat imediat după încheierea cursurilor școlare. Până atunci se va circula fără restricții pe tronsonul Băneasa – Piața Charles de Gaulle.

Dacă proiectul nu ar fi fost suspendat, în următoarea perioadă, pe bulevardele Kisseleff, Constantin Prezan, Calea Dorobanţilor sau Magheru ar fi fost montaţi stâlpi care să delimiteze benzile unice destinate transportului în comun.

În Capitală, în ultimii zece ani, autorităţile au reuşit să creeze doar şapte kilometri de benzi speciale pentru mijloacele de transport în comun.

________________________________________

Şoferii spun că timpul de aşteptare pe acest segment de drum s-a triplat în unele cazuri. Are date suplimentare Diana Dumitraşcu:

În continuare este extrem de aglomerată intrarea în Capitală dinspre șoseaua București-Ploiești. oamenii spun că, dacă, în mod normal, parcureagu acest traseu în 20 de minute, astăzi l-au parcurs în 40 de minute.

Este prima fază a acestui proiect care presupune instalarea benzilor unice pentru RATB, de la intrarea în București până la Casa Presei, iar în perioada următoare vor urma și alte bulevarde – Kyseleff, C-tin Prezan, Calea Dorobanților până la Piața Romană.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite