CNN: O notă a Pentagonului spune că obiectul doborât deasupra Canadei era un „balon mic și metalic”

Vedere aeriană asupra Pentagonului
Vedere aeriană asupra Pentagonului
14 februarie 2023, 11:14

Memorandumul oferă primele detalii oficiale despre unul dintre cele trei obiecte doborâte în ultimele zile, care a fost descris anterior ca fiind un „obiect cilindric”. Obiectul a trecut prin apropierea unor „situri sensibile ale SUA” înainte de a fi doborât, se arată în nota de serviciu.

Oficialii din domeniul apărării au mai scris că obiectul doborât duminică deasupra lacului Huron din Michigan „a coborât ulterior încet” în apă după impact.

Noile detalii din memorandum vin în contextul în care legislatorii de pe Dealul Capitoliului fac presiuni pentru a înțelege mai bine de ce administrația Biden a doborât trei obiecte neidentificate în trei zile, după ce a doborât balonul chinezesc de spionja care a traversat SUA în weekendul precedent.

Nota a precizat că obiectul doborât vineri deasupra Alaskăi era de „mărimea unei mașini mici” și nu era similar cu balonul chinezesc doborât în largul coastelor Carolinei de Sud.

„Nu avem alte detalii despre obiect în acest moment, inclusiv despre întreaga sferă a capacităților sale, scopul său sau originea sa”, se arată în nota Pentagonului. „Nu trebuie să se presupună că evenimentele din ultimele zile au legătură”.

Legislatorii cer administrației Biden să divulge mai multe informații despre obiectele doborâte, spunând că au primit prea puține până acum.

„Cred că ar trebui să existe mai multă transparență – și cred că aceasta poate fi oferită într-un mod care să protejeze securitatea națională, precum și sursele și metodele”, a declarat luni senatorul Ron Wyden, un democrat din Comisia de Informații a Senatului.

Senatorul Gary Peters, care prezidează Comisia pentru Securitate Internă și Afaceri Guvernamentale a Senatului, a declarat că a vorbit de trei ori cu secretarul pentru Securitate Internă Alejandro Mayorkas în weekend, împreună cu oficiali ai Pentagonului. El a spus că nu a aflat nimic mai mult decât ceea ce a fost deja raportat de către mass-media.

„Încă mai avem întrebări nerezolvate cu privire la ceea ce știm”, a spus el. „Vom pune întrebări de sondare mâine, când vor veni într-un cadru clasificat”, a adăugat Peters, precizând că apelurile sale din weekend au fost neclasificate.

Senatorul democrat Jon Tester, care prezidează Subcomisia pentru alocarea creditelor pentru apărare, a declarat că nu crede că există un protocol pentru modul în care SUA gestionează aceste obiecte și că intenționează să folosească procesul de alocare a creditelor pentru a afla „ce știau, când au știut și care este planul”.

Senatorul republican Mitt Romney a avertizat că nu trebuie ca publicul se entuziasmeze „prea tare” în legătură cu baloanele și obiectele neidentificate, când există încă atât de multe întrebări cu privire la ceea ce sunt acestea.

„Cred că ne entuziasmăm cam mult în legătură cu obiecte despre care nu înțelegem prea bine ce sunt – baloane, baloane meteorologice”, a spus el.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă