CNN: Al treilea american dispărut în Ucraina. Este un veteran al Marinei SUA

Al treilea american dispărut în Ucraina / US Dept. of Defense
Al treilea american dispărut în Ucraina / US Dept. of Defense
17 iunie 2022, 10:33

Ultima dată când soția sa, Heeson Kim, dar și alți prieteni apropiați au auzit de Kurpasi a fost între 23 și 24 aprilie, a declarat George Heath, un prieten de familie, pentru CNN.

Kurpasi a servit în Corpul Marin al SUA timp de 20 de ani, retrăgându-se în noiembrie 2021. El a ales să se ofere voluntar alături de ucrainenii din Ucraina, dar inițial nu și-a imaginat că luptă în primele linii ale războiului, a spus Heath.

Pentru el personal, are un set de abilități pe care simte că le poate da înapoi”, a spus el despre Kurpasi. „A vrut să meargă să ajute poporul ucrainean. Nu prea plănuia să lupte”.

Departamentul de Stat a declarat că este la curent cu informații despre un al treilea american care a călătorit în Ucraina pentru a lupta împotriva Rusiei, care a fost identificat „în ultimele săptămâni” ca dispărut, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, în timpul unei conferințe de presă de joi. Price nu a dat numele celui de-al treilea american care ar fi dispărut, dar a spus că Departamentul de Stat a luat legătura cu familia.

În Ucraina, încă din Martie

Kurpasi a sosit în Ucraina pe 7 martie și a ajuns în capitala Ucrainei, Kiev, pe 21 martie, relatează CNN. Kurpasi și alți membri ai legiunii străine au fost însărcinați să conducă un post de observație la sfârșitul lunii aprilie, lângă Herson, în perioada în care Kurpasi a încetat să mai comunice cu soția și prietenii lui din SUA, a spus Heath.

Legiunea străină este un grup de luptători străini care s-au oferit voluntari să lupte alături de ucraineni împotriva invaziei Rusiei în țară. Nu este clar dacă Kurpasi era membru al legiunii străine, dar era un voluntar care lupta alături de ucraineni.

Kurpasi și trupele legiunii străine care ocupau postul la acea vreme au început „să fie atacați foc cu arme de calibru mic” pe 26 aprilie, a spus Heath, ceea ce înseamnă că erau direcție vizați. Kurpasi și încă un soldat „s-au dus să investigheze ce se întâmplă”, așa că au părăsit postul de observație, a spus Heath. Grady a transmis apoi prin radio, armatei ucrainene, să înceapă să riposteze și „a fost ultima dată când cineva a auzit de el”, a spus Heath.

Departamentul de Stat a comunicat familiei și prietenilor, că Grady Kurpasi a fost dat dispărut în acțiune pe 28 aprilie. Motivul pentru care a fost identificat ca fiind dispărut în acțiune este că trupul său nu a fost găsit sau identificat, mai relatează CNN.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă