CNN: O rachetă rusă a distrus hotelul din Odesa frecventat de elita Rusiei

Hotelul Grande Pettine din Odesa distrus
Hotelul Grande Pettine din Odesa distrus
9 mai 2022, 19:47

Există un hotel în orașul Odesa, din sudul Ucrainei, care a devenit cunoscut la nivel local drept „fortăreața lumii ruse”.

Complexul de lux numit „Grande Pettine” este situat pe o plajă la Marea Neagră. Când mișcarea pro-rusă de la Odesa era la apogeu, în urmă cu aproximativ 10 ani, complexul a organizat conferințe dedicate frăției dintre Ucraina și Rusia. Una dintre ele: „Provocările crizei globale: unitatea Ucrainei și Rusiei”.

Locul a atras vedete de talk-show-uri rusești și pe unii dintre politicienii ruși. Este încă deținut de un om de afaceri care a fost proeminent în Partidul Regiunilor, pro-rus.

În acest weekend, „Grand Pettine” a fost lovit de cel puțin o rachetă de croazieră rusă și a suferit avarii grave.

Având în vedere amintirile plăcute de aici ale rușilor influenți, oferite de stațiunea de la Marea Neagră, pare puțin probabil ca hotelul să fi fost vizat în mod deliberat, notează sursa citată.

Contactați luni de CNN, reprezentanții hotelului au spus că nu vor putea oferi un răspuns până la încheierea stării de asediu.

„Clădirile complexului hotelier și restaurantul, precum și infrastructura de utilități au fost distruse și avariate. Nu sunt victime sau răniți”, a declarat luni Parchetul din Odesa.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite