CNCD a amendat o benzinărie pentru afișarea unui mesaj denigrator la adresa femeilor: „Cu stimă, vă rugăm nu schimbați tampoane în incinta stației”

Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării a amendat o stație de carburanți din Dâmbovița pentru că a afișat un mesaj ofensator la adresa femeilor: „Cu stimă, vă rugăm nu schimbați tampoane sau OB în incinta stației”

27 Iulie 2022, 18:53 (actualizat 27 Iulie 2022, 19:17) Știrile TVR |
Toaleta femei / FOTO: Sursa: Shutterstock

Benzinăria Lukoil din localitatea Bungetu, județul Dâmbovița, a afișat un mesaj în care se face referire la anumite caracteristici fiziologice ale femeii într-un mod denigrator/ofensator la adresa persoanelor de gen feminin, se motivează în comunicatul CNCD. Astfel, Colegiul Director al CNCD a stabilit că afișarea mesajului reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate.

Afișarea unui anunț/mesaj într-un loc public, respectiv o benzinărie Lukoil din localitatea Bungetu, județul Dâmbovița, în care se face referire la anumite caracteristici fiziologice ale femeii într-un mod denigrator/ofensator la adresa persoanelor de gen feminin: „Cu stimă, vă rugăm nu schimbați tampoane sau OB în incinta stației; rușine să ducem mizeria dumneavoastră.” reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate, conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale societății comerciale Lukoil în cuantum de 5000 lei. Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi (7 voturi), se arată în comunicat.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 29°C 27°C
IASI 24°C 24°C
CLUJ 21°C 19°C
CONSTANTA 24°C 26°C
CRAIOVA 23°C 22°C
BRASOV 22°C 23°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI