CNCD a amendat o benzinărie pentru afișarea unui mesaj denigrator la adresa femeilor: „Cu stimă, vă rugăm nu schimbați tampoane în incinta stației”

Toaleta femei
Toaleta femei
27 iulie 2022, 18:53

Benzinăria Lukoil din localitatea Bungetu, județul Dâmbovița, a afișat un mesaj în care se face referire la anumite caracteristici fiziologice ale femeii într-un mod denigrator/ofensator la adresa persoanelor de gen feminin, se motivează în comunicatul CNCD. Astfel, Colegiul Director al CNCD a stabilit că afișarea mesajului reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate.

Afișarea unui anunț/mesaj într-un loc public, respectiv o benzinărie Lukoil din localitatea Bungetu, județul Dâmbovița, în care se face referire la anumite caracteristici fiziologice ale femeii într-un mod denigrator/ofensator la adresa persoanelor de gen feminin: „Cu stimă, vă rugăm nu schimbați tampoane sau OB în incinta stației; rușine să ducem mizeria dumneavoastră.” reprezintă faptă de discriminare și încalcă dreptul la demnitate, conform art. 2 alin. (1) și art. 15 din O.G. 137/2000, republicată. S-a aplicat sancțiunea amenzii contravenționale societății comerciale Lukoil în cuantum de 5000 lei. Hotărâre adoptată cu unanimitate de voturi (7 voturi), se arată în comunicat.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite