CNAS:Lucrările pentru remedierea sistemului informatic sunt în desfăşurare, se intervine pentru rezolvarea problemelor depistate

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate anunţă că se lucrează la remedierea disfuncționalitățile apărute la Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate (PIAS). "Începând cu 1 august, o echipa mixtă monitorizează funcționarea sistemului și intervine pentru rezolvarea punctuală a problemelor depistate", precizează CNAS într-un comunicat. Sistemul cardului de sănătate nu funcționează de o lună, fiind cea mai gravă avarie de la darea sa în folosință.

02 August 2019, 17:22 (actualizat 02 August 2019, 17:32) |
Card de sănătate

Potrivit comunicatului CNAS, până când specialiştii nu vor rezolva integral problemele sistemului informatic, pentru a evita situaţiile în care furnizorii de servicii medicale se află în imposibilitate de a transmite serviciile medicale efectuate pentru a fi validate şi plătite, nu va fi declarată încetarea stării de indisponibilitate şi vor rămâne în vigoare derogările la termenele de raportare a serviciilor medicale.

CNAS precizează că pentru luna iunie 2019 toţi furnizorii de servicii medicale, aflaţi în relaţii contractuale cu casele de asigurări de sănătate, au primit contravaloarea serviciilor efectuate, urmând ca în perioada următoare să se efectueze regularizări.

Perioada de raportare a serviciilor medicale efectuate în luna iulie este 1-10 august, iar plata acestora va fi efectuată începând cu data de 25 august, conform clauzelor contractuale.

Conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate precizează că a avut miercuri, 31 iulie, o întâlnire cu reprezentanţi ai Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, cu care a discutat o serie de măsuri care ar putea contribui la reducerea birocraţiei în cabinetele de medicină primară şi la creşterea timpului acordat consultaţiei pacientului, în cadrul vizitei la medicul de familie.

De asemenea, CNAS informează că procedurile de achiziție a mentenanței necesare pentru toate componentele PIAS sunt în curs de elaborare, urmând să fie postate în Sistemul de Achiziții Publice SEAP în scurt timp.

În finalul comunicatului, CNAS cere  scuze pacienților și furnizorilor de servicii medicale pentru problemele create de  disfuncționalitățile PIAS.

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 6°C 11°C
IASI 5°C 12°C
CLUJ 8°C 9°C
CONSTANTA 6°C 6°C
CRAIOVA 11°C 13°C
BRASOV 5°C 8°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI