CM 2022: Violenţe la Bruxelles după ce Maroc a învins Belgia cu 2-0

Violenţe la Bruxelles după ce Maroc a învins Belgia cu 2-0
Violenţe la Bruxelles după ce Maroc a învins Belgia cu 2-0
28 noiembrie 2022, 10:00

Poliţia a raportat revenirea la calm începând cu ora locală 19:00 şi a anunţat că au fost unsprezece arestări în capitala belgiană, inclusiv o persoană plasată în custodia poliţiei.

Incidentele au izbucnit cu ocazia adunărilor spontane de sute de susţinători ai Marocului care au fluturat paşnic steaguri şi au lansat artificii în timp ce multe maşini au claxonat. Marocanii sunt una dintre principalele comunităţi străine din Belgia.

 

Chiar înainte de finalul meciului, în centrul oraşului Bruxelles, “zeci de oameni, dintre care unii erau cu cagule, au căutat o confruntare cu poliţia, ceea ce a compromis siguranţa public”, a anunţat poliţia într-un comunicat, care a raportat folosirea echipamentelor pirotehnice, aruncarea de proiectile, manifestanţi înarmaţi cu bastoane, un incendiu pe un drum public şi distrugerea unui semafor.

”Un jurnalist a fost rănit la faţă de artificii”, potrivit poliţiştilor, care au decis să intervină cu un tun cu apă şi gaze lacrimogene.

Pentru această intervenţie au fost mobilizaţi o sută de poliţişti, împotriva cărora s-au aruncat diverse proiectile, în timp ce un elicopter de supraveghere a survolat oraşul.

Un jurnalist AFP a văzut demonstranţi arzând o maşină, coşuri de gunoi şi trotinete electrice.

 

Poliţia le-a cerut locuitorilor şi suporterilor să evite anumite zone din centrul oraşului. Staţiile de metrou şi tramvai au fost închise şi străzile blocate pentru a limita aglomeraţia.

“Condamn în termeni cât mai puternici incidentele din această după-amiază. Poliţia a intervenit deja ferm. Prin urmare, sfătuiesc suporterii să nu vină în centrul oraşului. Poliţia îşi foloseşte toate mijloacele pentru a menţine ordinea public”, a reacţionat primarul Bruxelles-ului, Philippe Close, pe Twitter.

În Liege (estul Belgiei), aproximativ cincizeci de persoane au atacat o secţie de poliţie, spărgând geamuri şi avariind două vehicule de poliţie. Forţele de ordine au intervenit şi acolo cu un tun cu apă. Vitrinele magazinelor şi o staţie de autobuz au fost vandalizate.

Incidente au izbucnit şi în Anvers (nord), unde au fost arestate zece persoane.

Sursa: Agerpres

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă