CM 2018. Suedia a învins Coreea de Sud după penalty, iar „dracii roșii” au trecut cu 3-0 de Panama, debutantă la un campionat mondial

18 iunie 2018, 20:37

Singurul fotbalist din Liga 1 prezent la Mondial, portarul panamez Penedo, și-a început recitalul în partida contra Belgiei cu două intervenții într-un singur minut, la șuturile lui Carasco și Mertens. Înghesuiți serios în propriul careu, panamezii au gafat și Hazard a fost aproape să profite.

Dintr-o poziție mult mai bună, Mertens a nimerit și el plasa laterală. De Bruyne a încercat să-l surprindă pe dinamovist de la distanță. Penedo s-a remarcat din nou la șutul Hazard, după care l-a blocat excelent pe Lukaku.

Doar printr-o execuție de senzație au reușit belgienii să-l învingă pe Penedo: șutul lui Mertens din minutul 47 nu i-a dat nicio șansă dinamovistului!

Conduși pe tabelă, panamezii au ieșit la joc și Murillo a ratat o ocazie imensă, singur cu portarul.

Servit excelent  de Kevin De Bruyne, Lukaku a mărit avantajul „dracilor roșii” în minutul 69.

Cu un sfert de oră înainte de final, același Lukaku a reușit dubla și a închis meciul, 3-0 pentru Belgia.

Suedia – Coreea de Sud 1-0

Suedia a căutat să dea lovitura după un sfert de oră, când fundașul Granqvist a apărut spectaculos la finalizare. Imediat a venit și prima mare ocazie, la șutul lui Marcus Berg respins incredibil de portarul Jo Hyeonwoo. Câteva minute mai târziu, Berg a fost din nou blocat, de această dată de fundașul Kim, iar în finalul reprizei, atacantul scandinav a mai avut o oportunitate, dar a greșit ținta dintr-un unghi favorabil. Până la pauză, suedezii au mai ratat o ocazie prin Claesson.

Abia în partea a doua a apărut și prima acțiune periculoasă a coreenilor, prin Koo. Suedezii au revenit în atac și Toivonen a trecut pe lângă deschiderea scorului.

Cea mai importantă faza a meciului s-a petrecut în minutul 62, când centralul din Salvador a oprit jocul pentru a apela la arbitrajul video, după ce suedezii au cerut penalty la duelul dintre Claesson și Kim. Arbitrul a decis să acorde lovitura de la 11 metri și căpitanul Granqvist a transformat pentru 1-0.

Coreenii au avut șansa egalării în chiar ultimul minut, dar Hwang a trimis pe lângă poartă din poziție excelentă și Suedia – Coreea de Sud s-a încheat 1-0.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite