CM 2018. Essam El-Hadary a devenit, în meciul Arabia Saudită-Egipt, cel mai vârstnic jucător din istoria Campionatelor Mondiale

25 iunie 2018, 20:39

Hector Raul Cuper l-a făcut titular pe Essam El-Hadary în meciul împotriva Arabiei Saudite, iar portarul egiptean a devenit, la 45 de ani, 5 luni și 10 zile, cel mai vârstnic jucător din istoria Campionatelor Mondiale, depășindu-l pe columbianul Faryd Mondragon.

Vedeta lui Liverpool Mo Salah a reușit să deschidă scorul cu un lob frumos și la trei minute distanță chiar putea majora diferența, dar nu a găsit ținta. Deși părea că egiptenii au parte de un meci ușor, Arabia Saudită a echilibrat jocul și, în minutul 38, Fathy a făcut henț în careu, Fahad Al Muwallad a executat, dar veteranul el Hadary s-a opus excelent. Până la pauză, saudiții au beneficiat de încă un penalty, Salman al Faraj a șutat, iar portarul egiptean nu a mai avut ce face.

El Hadary a rămas în prim plan și în repriza secundă și, cu un reflex miraculos, l-a blocat pe Hussain Al Moqahwi. La ultima fază, Arabia Saudită a reușit surpriza și a marcat prin Salem Al Dawsari la capătul unei faze superbe.

Arabia Saudită a încheiat grupa pe locul 3, cu 3 puncte, în timp ce Egipt pleacă acasă fără nici măcar un punct. Grupa a fost câștigată de Uruguay, iar a doua  calificată în optimi este țara gazdă, Rusia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite