Clujenii au luat prânzul împreună, la Masa Bunei Vecinătăți. „Ideea e să ne cunoaștem, să stăm un pic să respirăm, să ne uităm unii în ochii celuilalt și să gândim că împreună suntem acea comunitate la care visăm”

4 iunie 2023, 20:55

La ora 13.00, agitația obișnuită a Clujului a luat o pauză. Timp de două ore, strada Potaissa, unde în aceste zile este deschisă Piața de Flori Altfel, a devenit locul unui prânz atipic, cu sute de invitați. Printre flori și alte plante au fost întinse mese cu platouri dichisite, care mai de care mai gustoase. Limonadă de casă, zacuscă din legume bine coapte, salată cu legume proaspăt culese, tradiționala slănină cu ceapă verde și roșii, prăjituri cu ciocolată sau plăcinte cu mere – toate au fost oferite oricui a poftit, la Masa Bunei Vecinătăți.

Evenimentul a devenit o tradiție, iar clujenii pot lua parte la un mare picnic, într-un loc de basm.

Andi Daiszler, fondatorul Străzii Potaissa, Piața de Flori Altfel: „Ideea e să ne cunoaștem, să stăm un pic să respirăm, să stăm un pic să ne uităm unii în ochii celuilalt și să gândim că împreună suntem acea comunitate la care visăm.

Piața de Flori Altfel e un proiect imaginat și organizat de șapte ani. Și-a propus de la început să aducă mai aproape de comunitate producătorii locali.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite