Clujenii au idei trăsnite. Primăria oferă 2,2 milioane de euro pentru realizarea propunerilor cetățenilor

1 septembrie 2017, 09:23

Perioada de depunere online a ideilor comunitare s-a încheiat. Urmează faza de analiză, apoi proiectele vor fi supuse la vot, tot online. Oricum, consultarea a dovedit că locuitorii Clujului au idei care de care mai inventive sau mai trăsnite pentru oraşul lor: telegondolă care să urce pe Dealul Cetăţuie, grădini verticale, cişmele în fiecare staţie de transport în comun sau trotinete electrice de închiriat şi multe altele, a transmis Laura Budişan de la studioul TVR Cluj.

15 clujeni vor primi câte 150.000 de euro

În total, au fost depuse 338 de proiecte, împărţite pe şase categorii. 15 idei, care vor întruni cele mai multe voturi de la cetăţeni, vor primi o finanţare de cel mult 150.000 de euro de la municipalitate, din bugetul pe anul 2018.

Clujul a atras fonduri europene pentru reabilitarea termică a clădirilor. Un localnic a venit cu o idee naturală de anvelopare.

Cetăţenii Clujului mai propun regândirea traseelor de transport public, cişmele în staţii, o alee a celebrităţilor, camere de supraveghere pe aleile dintre blocuri sau parkinguri pentru biciclete în cartiere.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite