Clujeanul condamnat în 2014 la opt ani de închisoare în China se poate întoarce acasă. El a fost trimis în spatele gratiilor pentru un prejudiciu de 80 de dolari

3 octombrie 2019, 12:17

Povestea clujeanului prizonier în China a devenit cunoscută în luna iulie, după ce singura ruda a acestuia, un unchi, a făcut tot posibilul pentru a-și readuce nepotul în țară. Până acum a plătit și suma de 13.000 de euro, amenda solicitată de instanța din China.

Marius Balo a ajuns în China în 2010, iar după numai trei ani a devenit profesor de engleză la Universitatea Renmin din Beijing. Totul a mers bine, pana in 2014, când lucrurile s-au schimbat radical! A fost trimis în spatele gratiilor pentru un prejudiciu de 80 de dolari. Mai exact, Marius Balo sustine ca a primit de la un cetatean chinez, despre care nu știa că este infractor, această sumă.

Avocatul lui Marius a reușit să pună presiune pe autorități pentru a cere repatrierea clujeanului, iar pe data de 1 octombrie, Curtea de Apel Cluj a dispus transferul în țară pentru continuarea executării pedepsei.

Continuarea procedurilor depinde acum de Ministerul Justiției, care poate agrea transferul cu partea chineză, pe baza cooperării bilaterale în domeniul justiției penale cu România și respectând principiile reciprocității și egalității.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite