Cluj. Un proiect de cercetare al UBB asupra impactului economic al COVID-19, premiat internațional

Proiectul de cercetare "COVID-19 RoEIM" referitor la impactul economic al noului coronavirus, dezvoltat de Universitatea "Babeş-Bolyai" (UBB) din Cluj-Napoca, a fost premiat la o competiţie internaţională.

20 Mai 2020, 12:04 (actualizat 20 Mai 2020, 12:23) Știrile TVR |
Proiect al UBB Cluj, premiat internațional

"Portalul pentru monitorizarea impactului pandemiei de COVID-19 asupra economiei, creat de cercetătorii Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, a fost premiat recent în cadrul competiţiei internaţionale cu tema Flattening the Curve: COVID-19 Data Challenge, organizată de QED Group şi Center for Global Data Visualization (CGDV) şi sprijinită de Georgetown University din Washington DC (SUA). Competiţia a fost deschisă studenţilor şi profesioniştilor din mediile academic şi privat din întreaga lume, fiind înscrise peste 90 de proiecte de analiză şi vizualizare a datelor legate de pandemie în aproape 40 de ţări", se arată într-un comunicat trimis, miercuri, de UBB.

Portalul creat de cercetătorii UBB, denumit "COVID-19 - Romanian Economic Impact Monitor" (COVID-19 RoEIM), a obţinut menţiune (Honorable Mention) la categoria Professionals.

"Proiectul a fost realizat de o echipă formată din Bálint Csaba, Csala Dénes - cadru didactic asociat, conf. univ. dr. Nagy Bálint Zsolt, lect. univ. dr. Rácz Béla-Gergely şi Csíki Ottó - student masterand, coordonaţi de prof. univ. dr. Szász Levente. Rezultatele proiectului de cercetare pot fi consultate în timp real pe platforma online COVID-19 RoEIM (econ.ubbcluj.ro/coronavirus), iar informaţiile sunt disponibile în limbile română, maghiară şi engleză", se mai arată în comunicat.

 

 

 

sursa

agerpres.ro

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 2°C 4°C
IASI 1°C 2°C
CLUJ 4°C 4°C
CONSTANTA 6°C 5°C
CRAIOVA 3°C 3°C
BRASOV 4°C 5°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI