Cluj-Napoca: Universitățile iau în calcul desfășurarea online a cursurilor din toamnă

31 iulie 2020, 07:42

Universitățile din Cluj au mai multe scenarii pentru începerea anului de învățământ. La Universitatea Babeș-Bolyai sunt aproape 50 de mii de studenți și cadre didactice, iar conducerea transmite că organizarea cursurilor în varianta clasică nu este posibilă, pentru că ar crea aglomerație și, respectiv, pericol ridicat de infectare.

Prin urmare, se propune un sistem hibrid. Cursuri organizate online și, în același timp, studenții din anul I să vină la cursuri, pentru că rata abandonului în primul an este ridicată.

De asemenea, pentru studenții care sunt în ultimul an la facultăți vocaționale, se propune organizarea atelierelor, fiindcă acestea nu pot fi înlocuite cu ore online.

La Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară lucrările practice vor avea loc, dar vă fi regândită procedura. Astfel, studenții ar putea face practica în localitățile de domiciliu sau în apropiere, pentru a nu fi nevoiți să se deplaseze la facultăți.

Și pentru viitorii medici situația este destul de complicată. Reprezentanții Universității de Medicină și Farmacie spun că vor fi cursuri online, dar este nevoie și de practică în spitale, însă aceasta trebuie să fie organizată în cele mai sigure condiții, pentru a limita riscul de infectare.

Există limitări și în ce privește locurile în cămine, care nu mai pot fi folosite la capacitate maximă. De aceea, se așteaptă reglementări la nivel național.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite