CLUJ NAPOCA | Someșul, tot mai poluat. Ecologiștii spun că pe cursul râului sunt munți de deșeuri, adevărate focare de infecție

23 martie 2021, 10:31

Mai multe asociații și organizatii non-guvernamentale din Cluj au tras un nou semnal de alarmă în privința poluării cu gunoaie a Someșului. Ecologiștii spun că pe cursul râului sunt munți de deșeuri, care reprezintă adevărate focare de infecție. Ei solicită investiții din partea autorităților, astfel încât malurile Someșului să fie transformate în zone de agrement. De asemenea, solicită o amplă acțiune de igienizare pe tot culoarul râului, așa cum se face în străinătate.

De o priveliște demnă de groapa de gunoi au parte toți cei care locuiesc în comuna Florești, în preajma Someșului Mic. Adevărate focare de infecție și munți de deșeuri sunt pe aproape tot cursul râului. Cu ocazia Zilei Mondiale a Apei, activiștii clujeni atrag încă o dată atenția autorităților asupra acestui fapt.

În plus, activiștii vin și cu sugestii pentru autorități.

Periodic, membrii mai multor asociații pentru protecția mediului merg pe Someșul Mic cu ambarcațiunile și strâng tone de deșeuri. Însă acum, vor mai mult.

Activiștii de la SOS vor să organizeze o nouă acțiune luna viitoare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite