CLUJ-NAPOCA | Campanie pentru demolarea unui hotel construit ilegal în centrul orașului

3 martie 2021, 10:06

Imobilul stă nefolosit de ani buni și oferă un peisaj dezolant într-una din cele mai aglomerate zone ale Clujului. A fost construit la finalul anilor ’90, pe baza unei autorizații pentru un chioșc. De atunci, autoritățile nu au reușit să-l demoleze, iar clădirea se degradează pe zi ce trece. Hotelul a fost scos la licitație cu suma de pornire de 400.000 de euro, iar cetățenii speră să câștige licitația, pentru ca apoi să demoleze construcția.

Hotelul se află în Piața Mihai Viteazu din Cluj-Napoca și a fost construit pe baza unei autorizații pentru un chioșc. Proprietarul a schimbat, însă, proiectul și a ridicat un hotel cu trei etaje. Construcția pornește practic de pe trotuar, iar geamurile sunt aproape lipite de fosta hală agro-alimentară.

Campania a început în urmă cu două zile, dar organizatorii sunt convinși că, până la licitație, vor strânge banii necesari. Vorbim despre suma de 400.000 de euro, însă acum câțiva ani prețul clădirii era mult mai mare.

Între timp, firma care deține hotelul a intrat în faliment, astfel că imobilul a fost scos la licitație. Reprezentanții primăriei susțin că au sesizat în repetate rânduri instanțele penale în privința hotelului, numai că termenul în care putea fi contestată construcția a expirat de 15 ani.

TVR Cluj a încercat să obțină un punct de vedere și de la proprietarul hotelului, însă fără succes.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Anul nou vine cu creșteri de prețuri. Lista scumpirilor de la 1 ianuarie

În ce să investim banii economisiți. Depozite bancare sau titluri de stat