Cluj: Îmbulzeală la ghișeele pentru înmatricularea autoturismelor

28 februarie 2017, 12:18

A fost chinuitor pentru cei care s-au aşteptat peste noapte pentru a intra la Serviciul Înmatriculări. Temperaturile au scăzut sub zero grade. După anularea taxei de mediu, zilnic se preiau la Cluj în jur de180 de dosare pentru Înmatriculări.

În urma cu doar câteva săptămâni, şeful serviciului Înmatriculări a promis că va rezolva problema cozilor prin suplimentarea personalului şi prelungirea programului de lucru.

Chiar şi aşa, însă, numărul solicitărilor este atât de mare încât funcţionarii nu reuşesc să facă faţă. Cei care nu au mai prins un număr de ordin pentru astăzi au plecat acasă şi vor reveni la coadă la noapte cu speranţa că mâine îşi vor preda dosarul la ghişeu.

Cearta a apărut între cei care au făcut o listă de așteptare de luni seara și între persoane care au ajuns la ghișee cu câteva ore înainte de începerea programului, pentru a prinde un loc.

Aglomerația s-a făcut simțită începând cu 1 februarie, după eliminarea unor taxe pentru înmatricularea autovehiculelor, cum este cazul timbrului de mediu.

El speră ca situația să se mai reglementeze în zilele următoare, deși spune că tot va fi aglomerație, fiindcă numărul de solicitări de înmatriculare auto a crescut de chiar zece ori, iar personalul este același.

Ne-am luat măsuri și numere de ordine personalizate, să nu se poată vinde, avem înscriere online, suntem testări cu un soft de programare. Am făcut nenumărate demersuri pentru a rezolva această situație, dar numărul înmatriculărilor e mult mai mare, însă eu zic că în câteva zile, inclusiv prin acea programare online, să se mai reglementeze situația, dar așteptarea tot va fi una de ordinul zilelor, fiindcă e limitată capacitatea de procesare. Ne cerem scuze și solicităm înțelegere, a mai spus prefectul Gheorghe Vușcan, potrivit Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite