Cluj: Studenții de la Universitatea ”Babeș-Bolyai” vor urma cursurile online sau în sistem hibrid, în funcție de facultate

Studenții de la Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca au aflat cum va începe noul an de studii. Scenariile diferă însă de la o facultate la altă. În timp ce unii studenți de la Universitatea Babeș-Bolyai vor veni la facultate zilnic, în grupuri mici, alții vor stă acasă și în următoarele luni, iar cursurile se vor face exclusiv online. Există și varianta scenariilor hibride.

11 Septembrie 2020, 08:02 (actualizat 11 Septembrie 2020, 08:41) Știrile TVR |
Scenarii diferite pentru fiecare facultate de la UBB
EMBED VIDEO LINK CU VIDEO
Embed:
Link:

Totul s-a hotărât în funcție de spațiul de care dispune fiecare facultate și de numărul de studenți. La facultățile vocaționale sau experimentale se vor aplică scenariile hibride.

La Educație Fizică și Sport cursurile și seminarele se vor desfășura online, dar lucrările practice vor avea loc față în față, în grupuri mici. La fel se va întâmplă și la facultatea de Teatru și Film, unde au loc foarte multe ateliere. La acestea vor participa atât studenții de la nivel licență, cât și masteranzii.

Scenariu hibrid va fi și acolo unde studenții au laboratoare, la facultățile de Chimie, Fizică, Biologie, Știința și ingineria mediului. Laboratoarele se vor face cu maxim 15 persoane, iar înainte va avea loc triajul epidemiologic.

Reprezentanții facultăților spun că însă că sunt pregătiți și pentru a trece la învățământul exclusiv online, în cazul în care vor există îmbolnăviri. Sunt însă și studenți care vor rămâne acasă și în următoarele luni. Vorbim despre facultățile teoretice, printre care Matematică și Informatică, Drept, Istorie, Litere, Psihologie sau Științe Economice.

Conducerea Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai a hotărât că în primul semestru studenții vor rămâne acasă.

Reprezentanții facultății își propun că sesiunea de iarnă să aibă loc în campus, iar din semestrul al doilea, studenții să revină într-un sistem hibrid. La Facultatea de Educație Fizică și Sport, tinerii vor veni în condiții speciale.

La unele facultăți precum Chimie, Biologie sau Psihologie, studenții vor putea participa la lucrările de laborator. Acestea care se vor desfășura cu maximum 16 persoane, inclusiv profesorul.

 

Articole pe aceeaşi temă
 
ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 8°C 7°C
IASI 3°C 6°C
CLUJ 4°C 8°C
CONSTANTA 11°C 14°C
CRAIOVA 8°C 7°C
BRASOV 7°C 12°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI