Cluj: Studenții de la Universitatea ”Babeș-Bolyai” vor urma cursurile online sau în sistem hibrid, în funcție de facultate

11 septembrie 2020, 08:02

Totul s-a hotărât în funcție de spațiul de care dispune fiecare facultate și de numărul de studenți. La facultățile vocaționale sau experimentale se vor aplică scenariile hibride.

La Educație Fizică și Sport cursurile și seminarele se vor desfășura online, dar lucrările practice vor avea loc față în față, în grupuri mici. La fel se va întâmplă și la facultatea de Teatru și Film, unde au loc foarte multe ateliere. La acestea vor participa atât studenții de la nivel licență, cât și masteranzii.

Scenariu hibrid va fi și acolo unde studenții au laboratoare, la facultățile de Chimie, Fizică, Biologie, Știința și ingineria mediului. Laboratoarele se vor face cu maxim 15 persoane, iar înainte va avea loc triajul epidemiologic.

Reprezentanții facultăților spun că însă că sunt pregătiți și pentru a trece la învățământul exclusiv online, în cazul în care vor există îmbolnăviri. Sunt însă și studenți care vor rămâne acasă și în următoarele luni. Vorbim despre facultățile teoretice, printre care Matematică și Informatică, Drept, Istorie, Litere, Psihologie sau Științe Economice.

Conducerea Facultatea de Științe Economice și Gestiunea Afacerilor din cadrul Universității Babeș-Bolyai a hotărât că în primul semestru studenții vor rămâne acasă.

Reprezentanții facultății își propun că sesiunea de iarnă să aibă loc în campus, iar din semestrul al doilea, studenții să revină într-un sistem hibrid. La Facultatea de Educație Fizică și Sport, tinerii vor veni în condiții speciale.

La unele facultăți precum Chimie, Biologie sau Psihologie, studenții vor putea participa la lucrările de laborator. Acestea care se vor desfășura cu maximum 16 persoane, inclusiv profesorul.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite