Clubul Bamboo nu avea autorizaţie de securitate la incendii

21 ianuarie 2017, 15:21

Clubul Bamboo a primit mai multe amenzi. Pe 25 mai 2015, a fost amendat de două ori cu 5500 de lei, pentru exploatarea necorespunzătoare a instalaţiei electrice şi lipsa autorizaţiei de securitate la incendiu. La câteva luni, în noiembrie, încă o amendă de 15 mii de lei, pentru nereguli similare.

După un an, în noiembrie 2016, clubul a fost amendat cu 2500 de lei, pentru blocarea căilor de evacuare. Dar nimic din neregulile constate nu putea constitui temei pentru închiderea clubului, susţine ISU, care invocă o ordonanţă de guvern valabilă până în luna iunie a acestui an.

Clubul Bamboo avea un aviz de construcţie din 2009 dar, deşi era necesară şi o autorizaţie de securitate la incendii, patronii nu ceruseră aşa ceva. De la insepctorii ISU primiseră în ultimii ani mai multe amenzi, în special pentru probleme la instalaţia electrică, dar şi pentru blocarea căilor de acces.

Cei de la ISU confirmă problemele de la Bamboo. Spun însă că ordonanţa de guvern 99 din 2016 le acordă un termen de graţie patronilor să obţină autorizaţia de securitate la incendii şi, de aceea, nu au suspendat activitatea clubului.

Avocatul patronilor clubului e convins că toate actele sunt în regulă. Mai multe voci susţin însă că regulile privind securitatea la incendii sunt haotice şi ineficiente. Ministrul de Interne promite o analiză a legislaţiei în domeniu.

Clubul nu avea însă nicio autorizaţie din partea primăriei de sector. De anul trecut, după Colectiv, edilii eliberează o singură autorizaţie pentru desfăşurarea activităţii, pentru baruri şi restaurante.

Administratorul Bamboo a depus dosarul anul trecut, dar acesta i-a fost respins după verificări.

Poliţia locală a Sectorului 2 a amendat clubul de două ori anul trecut. Clubul putea funcţiona doar pe baza declaraţiei de răspundere dată la Registrul comerţului.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă