Clotilde Armand, primarul Sectorului 1: Fosta administrație a efectuat ilegal plăți către compania de salubritate

Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC) a concluzionat că fosta administraţie a efectuat ilegal plăţi către compania de salubritate, potrivit primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, care a subliniat că tot ce s-a plătit nejustificat reprezintă ajutor de stat şi trebuie recuperat.

22 Martie 2021, 13:52 (actualizat 22 Martie 2021, 14:17) |
Clotilde Armand / FOTO: Autor: SIMION MECHNO / AGERPRES FOTO Credit: AGERPRES FOTO, foto.agerpres.ro

"Zilele trecute, ANRSC şi-a terminat controlul de la Primăria Sectorului 1. Iar concluziile spun un sigur lucru: fosta administraţie a efectuat plăţi către compania de salubrizare în mod ilegal!", a scris Clotilde Armand, luni, pe Facebook.
De asemenea, ea a spus că raportul ANRSC este însoţit de mai multe măsuri clare pe care primăria trebuie să le respecte urgent, precum aceea ca autorităţile locale ale Sectorului 1 să adopte toate măsurile necesare în vederea calculării şi recuperării tuturor sumelor plătite nelegal către Compania Romprest SA, ca urmare a efectuării de plăţi către acest operator la alt tarif faţă de cel aprobat în Hotărârea de Consiliu Local.

Conform lui Clotilde Armand, alte măsuri din raportul ANRSC presupun ca autorităţile locale din Sectorul 1 să elimine tarifului de staţionare a tuturor utilajelor din parcul auto, să elaboreze şi aprobe documentaţia de atribuire a activităţii de sortare a deşeurilor de pe raza administrativă a Sectorului 1, să adopte, printr-un act adiţional, reducerea duratei contractului la o perioadă de 18 ani.

"Aşadar, după ce instanţa mi-a dat câştig de cauză şi a decis definitiv săptămâna trecută că nu se poate reţine în favoarea Companiei Romprest SA exclusivitatea prestării serviciului de salubrizare pe aria administrativă a Sectorului 1, o altă autoritate a statului (ANRSC) confirmă că fosta administraţie a plătit nelegal sume enorme de bani către acest operator fără acordul Consiliului. (...) PS: Tot ANRSC a amendat Primăria Sectorului 1 cu suma de 30.000 de lei pentru că în perioada 2017-2019 a plătit către operatorul de salubrizare aceste sume de bani fără acordul Consiliului. Voi lua toate măsurile legale pentru ca această amendă să fie plătită din banii fostului primar, nu din banii cetăţenilor Sectorului 1", a menţionat Clotilde Armand.

Ea a adăugat că în şedinţa de Consiliu Local de marţi a introdus pe ordinea de zi suplimentară mai multe măsuri de reglementare a relaţiei contractuale dintre Primărie şi operatorul de salubrizare, ce au fost recomandate de instanţă şi de ANRSC.

 

 

 

sursa agerpres

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN ACTUALITATE
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 7°C 10°C
IASI 3°C 8°C
CLUJ 5°C 6°C
CONSTANTA 11°C 16°C
CRAIOVA 5°C 5°C
BRASOV 6°C 7°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
TVR65
ARHIVĂ ȘTIRI