Clotilde Armand anunţă că va reveni în Consiliul Local cu proiectul privind strategia Smart City a Sectorului 1

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a anunţat că va reveni în Consiliul Local cu proiectul din fonduri europene privind strategia Smart City a sectorului 1.

02 August 2022, 16:34 (actualizat 03 August 2022, 00:29) Știrile TVR |
Clotilde Armand

"Ministrul Cercetării şi al Digitalizării (actualmente preşedintele filialei PNL Sector 1) a blocat digitalizarea Primăriei Sectorului 1 cu fonduri europene... din orgolii politice, fără nici un argument, fără niciun fel de explicaţii. (...) Actuala coaliţie PNL - PSD blochează în Consiliul Local investiţiile din Sectorul 1 în toate domeniile - şcoli, sănătate, infrastructură, mediu - la ordine primite de sus. Şi pentru a vedea cum această alianţă toxică a fost constituită împotriva comunităţii locale, vă dau exemplu un proiect finanţat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă (POCA), în valoare de 4 (patru) milioane lei, care a fost respins, săptămâna trecută, de consilierii liberali şi social-democraţi", a scris Clotilde Armand, pe Facebook.

Ea a menţionat că prin acest proiect complex sunt implementate mai multe "strategii esenţiale pentru dezvoltarea Sectorului 1", iar autoritatea locală vrea să transpună în practică principiile bunei guvernări la nivelul administraţiei locale: strategia IT a Primăriei Sectorului 1, cu o componentă importantă de digitalizare; strategia Smart City a Sectorului 1 2023-2030; strategia de comunicare a Primăriei Sectorului 1 2023-2030, care vizează inclusiv realizarea unui website inovativ pentru administraţia locală, publicarea de seturi de date în format deschis şi realizarea unui manual de identitate; proceduri simplificate pentru reducerea birocraţiei, corelate cu un plan de simplificare a procedurilor administrative; cursuri de formare în management strategic pentru funcţionarii din Primăria Sectorului 1; programul anual de activitate al Consiliului Local (PAACL) 2024.

"Din respect pentru cetăţeni, voi reveni cu acest proiect în Consiliul Local. Le transmit consilierilor PNL şi PSD că reforma în Sectorul 1 este ireversibilă şi că a venit momentul să lase deoparte interesele politicianiste şi să voteze pentru locuitori", a adăugat Clotilde Armand.

 

 

 

sursa agerpres

ŞTIRILE ZILEI
CELE MAI NOI DIN CRAWL
 
StirileTVR.RO PE FACEBOOK
 
  AZI MAINE
BUCURESTI 31°C 27°C
IASI 28°C 20°C
CLUJ 25°C 17°C
CONSTANTA 27°C 23°C
CRAIOVA 26°C 22°C
BRASOV 26°C 16°C
Vezi toate informatiile meteo
TVR +
Canalul TVR YouTube
ARHIVĂ ȘTIRI