Clisura Dunării, magnet pentru turiştii români şi străini

17 iulie 2022, 17:08

Clisura Dunării este plină în această perioadă. Sute de turiști vin zilnic să se plimbe pe Dunăre, profitând de zilele frumoase. Cu greu mai găsești un loc liber la pensiuni.

Necunoscută până nu demult, Clisura a devenit acum atractivă chiar și pentru turiștii străini, care sunt tot mai numersoși, fie că vin pentru concediu sau doar în tranzit. Frumusețea locului i-a vrăjit.

Doina Ianoși – administrator unitate de cazare: Gradul de ocupare e de sută la sută, străinii 20 la sută. Sunt zile când întreaga pensiune e ocupată doar de străini. Sunt motocicliști care vin în grup organizat. Din Germania, Austria.

Florentina Muchitsch – proprietară: Gradul de ocupare cu turiști străini este de 50 la sută. din Sua, Noua Zeelanda, Africa. Din Europa sunt cei mai mulți, nemți și olandezi.

La prânz, terasele de pe malul Dunării sunt pline. Turiștii vin aici ca să guste din bunătățile zonei, dar și să se bucure de peisaj.

Odată cu intrarea în plin sezon turistic, și în Clisura Dunării tarifele au crescut cu până la 20 %, majorările fiind în special la cazare.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Trei vești proaste despre vacanțele de anul acesta